Bug 23499 - [Unified API] UIView Frame invalid value when ran from VS
Summary: [Unified API] UIView Frame invalid value when ran from VS
Status: VERIFIED DUPLICATE of bug 23868
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 3.5
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-09-30 12:22 UTC by John Miller [MSFT]
Modified: 2014-11-06 11:10 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Test Case (26.79 KB, application/zip)
2014-09-30 12:22 UTC, John Miller [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED DUPLICATE of bug 23868

Description John Miller [MSFT] 2014-09-30 12:22:13 UTC
Created attachment 8256 [details]
Test Case

**Overview:**

   A unified project ran from VS reports invalid values for the a UIViewControllers View.Frame property. 

**Steps to Reproduce:**

   1. Run the attached sample from VS to an iPad 2 iOS 8 simulator. 
   2. Observe the console logs which report the Frame size

**Actual Results:**

   2014-09-30 08:41:29.982 Unified[15926:482251] {X=0,Y=5.65727393489765E-315,Width=0,Height=0}
   2014-09-30 08:41:29.982 Unified[15926:482251] {X=0,Y=5.65727393489765E-315,Width=0,Height=0}

**Expected Results:**

   The X and Y should be 0, and the Width should be 1025 and Height 768. 

**Build Date & Platform:**

   XVS 3.6.253

**Additional Information:**

   Running the same sample on Mac with XS produces the Expected Results.
Comment 1 Parmendra Kumar 2014-09-30 14:20:01 UTC
I have checked this issue and able to reproduce this. To reproduce this issue I have followed steps mentioned in the bug description. I have also getting same behavior defined in bug description.

Screencast:http://www.screencast.com/t/9WRHE57F
OutputLog:https://gist.github.com/Parmendrak/6cf033ce7a94fa9e2999
ZipxamLog:https://gist.github.com/Parmendrak/1716ad7fcae6997cebc1

Environment Info:
Microsoft Visual Studio Professional 2013
Version 12.0.30723.00 Update 3
Microsoft .NET Framework
Version 4.5.51641

Xamarin   3.6.253.0 (d5d1e8ffa3e94204a5f1c498938b2c71c73cf50e)
Visual Studio extension to enable development for Xamarin.iOS and Xamarin.Android.

Xamarin.Android   4.16.0.17 (2a7b68212b17c903160fbd8e0106babb299d1be3)
Visual Studio plugin to enable development for Xamarin.Android.

Xamarin.iOS   8.0.62.0 (8bd8158ae8c65c4fb50665dee520aa4ed86867ba)
Visual Studio extension to enable development for Xamarin.iOS.
Comment 2 Brendan Zagaeski (Xamarin Team, assistant) 2014-10-30 12:24:11 UTC
By chance there was some more discussion about this on another later bug, so I'll mark this as a duplicate.

See in particular https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=23868#c14.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 23868 ***
Comment 3 Udham Singh 2014-11-06 11:10:04 UTC
This issue is duplicate of bug 23868 and bug 23868 has been closed now.

Hence closing this issue.