Bug 23368 - Link SDK Only removes AuthenticationModulesSection
Summary: Link SDK Only removes AuthenticationModulesSection
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Xamarin.Mac
Classification: Desktop
Component: mmp ()
Version: 1.10.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: 2.0.x
Assignee: Chris Hamons
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-09-25 08:36 UTC by David Lilley
Modified: 2015-02-20 18:03 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description David Lilley 2014-09-25 08:36:02 UTC
Using "Link SDK Only" on for the Mac apparently removes AuthenticationModulesSection  which is required HttpWebRequest
If i choose "Dont Link" it works fine.


System.Net.WebException: Default constructor not found for type System.Net.Configuration.AuthenticationModulesSection ---> System.MissingMethodException: Default constructor not found for type System.Net.Configuration.AuthenticationModulesSection
  at System.Activator.CreateInstance (System.Type type, Boolean nonPublic) [0x00094] in /Volumes/build-root-ramdisk/mono-3.8.0/mcs/class/corlib/System/Activator.cs:326 
  at System.Configuration.ConfigInfo.CreateInstance () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Configuration.SectionInfo.CreateInstance () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Configuration.Configuration.GetSectionInstance (System.Configuration.SectionInfo config, Boolean createDefaultInstance) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Configuration.ConfigurationSectionCollection.get_Item (System.String name) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Configuration.Configuration.GetSection (System.String path) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Configuration.ClientConfigurationSystem.System.Configuration.Internal.IInternalConfigSystem.GetSection (System.String configKey) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Configuration.ConfigurationManager.GetSection (System.String sectionName) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.AuthenticationManager.EnsureModules () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.AuthenticationManager.DoAuthenticate (System.String challenge, System.Net.WebRequest request, ICredentials credentials) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.AuthenticationManager.Authenticate (System.String challenge, System.Net.WebRequest request, ICredentials credentials) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.HttpWebRequest+AuthorizationState.CheckAuthorization (System.Net.WebResponse response, HttpStatusCode code) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.HttpWebRequest.CheckAuthorization (System.Net.WebResponse response, HttpStatusCode code) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.HttpWebRequest.CheckFinalStatus (System.Net.WebAsyncResult result) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.HttpWebRequest.SetResponseData (System.Net.WebConnectionData data) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  --- End of inner exception stack trace ---
  at System.Net.HttpWebRequest.EndGetResponse (IAsyncResult asyncResult) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Subsembly.Util.CloudWebDAV._FindAllFilesCallback (IAsyncResult aResult) [0x00013] in /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/Util/CloudWebDAV.cs:321 
Symbol file /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.Core.dll.mdb doesn't match image /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.Core.dll
Symbol file /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.dll.mdb doesn't match image /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.dll
Symbol file /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.Drawing.dll.mdb doesn't match image /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.Drawing.dll
Symbol file /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.Xml.dll.mdb doesn't match image /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.Xml.dll
Symbol file /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.Configuration.dll.mdb doesn't match image /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/System.Configuration.dll
Symbol file /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/Mono.Security.dll.mdb doesn't match image /Users/dlilley/Code/Subsembly_Banking/MacBanking/bin/Debug/Banking 4X.app/Contents/MonoBundle/Mono.Security.dll


=== Xamarin Studio ===

Version 5.4 (build 240)
Installation UUID: 7d614215-ae86-4132-8cff-53347f7978db
Runtime:
	Mono 3.8.0 ((no/45d0ba1)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 308000009

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 5.0.2 (3335.32)
Build 5A3005

=== Xamarin.iOS ===

Version: 8.0.0.62 (Business Edition)
Hash: 8bd8158
Branch: 
Build date: 2014-09-18 09:12:55-0400

=== Xamarin.Mac ===

Version: 1.10.0.13 (Business Edition)

=== Xamarin.Android ===

Not Installed

=== Build Information ===

Release ID: 504000240
Git revision: 01786bc67c7024ec33d327ed27e4416d7a846f4e
Build date: 2014-09-17 10:58:48-04
Xamarin addins: 7cd7dfcd6b7b7b53281508954ec080f1cd153ad3

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.5
Darwin Dave-Lilleys-iMac.local 13.4.0 Darwin Kernel Version 13.4.0
    Sun Aug 17 19:50:11 PDT 2014
    root:xnu-2422.115.4~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Sebastien Pouliot 2014-09-25 14:56:29 UTC
Is this a Xamarin.iOS issue ? or a Xamarin.Mac issue ?

the stack trace above contains methods, types and namespaces that are not shipped in the mobile profile of the BCL that XI ships.
Comment 2 David Lilley 2014-09-26 03:15:24 UTC
Hi Sebastien,

This was from Xamarin.Mac issue. Need anything else ?
Comment 3 Sebastien Pouliot 2014-09-26 08:18:40 UTC
info provided in comment @2
Comment 4 Chris Hamons 2014-12-05 11:33:58 UTC
Hi David,

Sorry for the delay in respond. Do you happen to have an example that reproduces this problem?

I believe we can pass an XML file to the linker to prevent stripping these symbols if you are still blocked on this.
Comment 5 Chris Hamons 2015-02-20 18:03:49 UTC
As I believe I may have mentioned in a difficult communication method, you can work around this via http://developer.xamarin.com/guides/cross-platform/advanced/custom_linking/ or passing --linkskip=System.Configuration (and possible more assemblies) as additional mmp arguments.

Given the delay in response (2 months), I will be closing this bug. Feel free to reopen with additional details or file a new bug.