Bug 23363 - Cannot load/build application after update to iOS 8.0
Summary: Cannot load/build application after update to iOS 8.0
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 3.6
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: 3.11
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-09-25 04:42 UTC by Stefan Gavrilas
Modified: 2015-03-16 11:47 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Stefan Gavrilas 2014-09-25 04:42:35 UTC
Installed all updates from the Alpha channel on both the MAC host and the Windows.
Xamarin Studio version on both : 5.5 (build 198)
Xamarin.iOS : 8.2.0.176 (Business Edition)

When I try to open the solution (after the assuring that the build host is open on the MAC), I get : 
"The 'MonoTouchPackage' package did not load correctly.
 The problem may have been caused by a configuration change or by the installation of another extension. Examine the file ActivityLog.xml..."

Examining ActivityLog.xml, I found this :

<entry>
    <record>409</record>
    <time>2014/09/25 08:35:06.885</time>
    <type>Error</type>
    <source>VisualStudio</source>
    <description>End package load [MonoTouchPackage]</description>
    <guid>{77875FA9-01E7-4FEA-8E77-DFE942355CA1}</guid>
    <hr>80004003 - E_POINTER</hr>
    <errorinfo>Object reference not set to an instance of an object.</errorinfo>
</entry>

Please advise.
Comment 1 Stefan Gavrilas 2014-09-25 10:51:44 UTC
Also to note, after opening the solution, the project(s) are marked as incompatible and are not accessible whatsoever.
Comment 2 Sunil Kumar 2014-10-01 09:35:52 UTC
I have tried to reproduce this issue but not able to reproduce. I followed below steps to reproduce this issue:

1. Install all updates from alpha on windows and Mac host

 XS 5.5 (build 222) on both Mac Host and windows
 X.iOS 8.2.0.187 on Mac
 XVS 3.7.165 on windows

2. Open the existing solution in VS 2013

Solution is opening successfully in VS after update.

Screencast: http://www.screencast.com/t/jGb4fkzu

Please let me know if I have to follow other steps to reproduce this issue.

Environment info:
VS 2013
XVS 3.7.165

Build Host info:
X.iOS 8.2.0.187
Mono 3.10.0.18
Xcode 5.1.1