Bug 23123 - Newly created project cannot be opened
Summary: Newly created project cannot be opened
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 3.6
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: 4.4.0 (C10)
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-09-18 05:01 UTC by Tomasz Cielecki
Modified: 2016-12-23 03:11 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Error dialog image (11.43 KB, image/png)
2014-09-18 05:01 UTC, Tomasz Cielecki
Details
Failing solution (7.09 MB, application/x-zip-compressed)
2014-09-18 08:54 UTC, Tomasz Cielecki
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Tomasz Cielecki 2014-09-18 05:01:15 UTC
Created attachment 8096 [details]
Error dialog image

Updated to newest version on the alpha yesterday, and now I am not able to create new Xamarin.iOS projects. When doing that in Visual Studio I get the error dialog, shown in the attachment.

This happens with both the classic and the new project types.



Microsoft Visual Studio Ultimate 2013
Version 12.0.30723.00 Update 3
Microsoft .NET Framework
Version 4.5.51641

Installed Version: Ultimate

Xamarin   3.6.239.0 (f79ef6eadc52a50c387f60f774ae3cee6782fdfb)
Visual Studio extension to enable development for Xamarin.iOS and Xamarin.Android.

Xamarin.Android   4.16.0.17 (2a7b68212b17c903160fbd8e0106babb299d1be3)
Visual Studio plugin to enable development for Xamarin.Android.

Xamarin.iOS   8.0.52.0 (b38baf1c655f9fe816fee25cbd7ac78225def3e9)
Visual Studio extension to enable development for Xamarin.iOS.
Comment 1 Arpit Jha 2014-09-18 07:30:31 UTC
I have checked this issue and unable to reproduce it.

I upadted XVS to 3.6.239 and also able to create ios projects both classic and others.

Could you please provide us more additional detail like

1.Earlier which version of XVS you used ?
2.Process which followed by you to install XVS

Please let me know if I missed anything to reroduce it.

Screencast regarding same:
http://screencast.com/t/mx1MU1M8

Environment Info:
VS 2013 Professional Update 3
XVS 3.6.239.0
Comment 2 Tomasz Cielecki 2014-09-18 08:45:12 UTC
Upon further investigation it seems to be tied with a specific solution where this happens. If I create a new solution or use another existing solution it works just fine.

http://youtu.be/3UikqynjdH4

I'll add an attachment with the solution where it fails.
Comment 3 Tomasz Cielecki 2014-09-18 08:54:29 UTC
Created attachment 8102 [details]
Failing solution
Comment 4 Emanuel 2016-12-22 19:20:42 UTC
Moving to C10 for further investigation.
Comment 5 Jose Gallardo 2016-12-23 03:11:18 UTC
Hi,
As we've added several improvements to our build system and deploying/debugging mechanism since the bug was reported, I'm resolving it tentatively as Fixed.
That said, if you're still facing this issue with current bits, please feel free to reopen the bug.
Thanks