Bug 23026 - get AOT error during compilation
Summary: get AOT error during compilation
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: XI 8.0.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: 8.2.0
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-09-15 17:05 UTC by Rustam Zaitov
Modified: 2014-09-16 16:50 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Rustam Zaitov 2014-09-15 17:05:56 UTC
XS: Version 5.4 (build 235)
iOS: Version: 8.0.0.35

sample: LookInside
repo: private-samples
branch: master
commit: a60c3d868a2208ae99f02d13c8d3850726e9cb65

After porting to Unified API project fails to compile. This is compilation problem, not execution.
Sln Clean doesn't fix problem. git clean -dfx doesn't fix. XS relaunch doesn't fix.

But if I remove ARM64 from archs it will compile
Full buid log: https://gist.github.com/rzaitov/2389f102c2a02f89d95e
Comment 1 Rustam Zaitov 2014-09-15 17:07:14 UTC
Here similar problem – AOT during execution  https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=22933
Comment 2 Zoltan Varga 2014-09-15 18:11:21 UTC
Fixed in mono master ae030203e760b3fb5745d1feda18adce0e7ec08b/monotouch master 5af53fe2ff293a445b3960203ae2b75e9bced399.
Comment 3 Sebastien Pouliot 2014-09-15 20:45:40 UTC
@Zoltan that looks safe (i.e. won't affect existing production code). 
Could you backport this into mono-3.10.0-branch ? so it makes it's way into XI 8.2. thanks!
Comment 4 Zoltan Varga 2014-09-15 20:53:03 UTC
Done 97d0d52d755b2c39b066cd3097fa8076296da8ee.
Comment 5 Sebastien Pouliot 2014-09-16 09:02:20 UTC
monotouch-8.2.0-branch / 501e0f9505e963235530ea11bfbaee501d3b33a0

^ QA this can be used for verification, thanks everyone!
Comment 6 Rustam Zaitov 2014-09-16 16:50:27 UTC
Works for me with 8.2.0.152. I am closing issue.