Bug 22945 - After updating to 3.5 the project conditional compilation symbols are cleared
Summary: After updating to 3.5 the project conditional compilation symbols are cleared
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 3.5
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-09-12 13:10 UTC by John Miller [MSFT]
Modified: 2016-12-22 20:57 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description John Miller [MSFT] 2014-09-12 13:10:28 UTC
**Overview:**

   There have been a number of issues all related to the conditional compilation symbols missing after users have updated to 3.5.X. iOS / Android projects start to have strange behavior because the __IOS__ and __ANDROID__ symbols are no longer defined.

**Steps to Reproduce:**

   I am not sure which update caused this. 

**Actual Results:**

   Strange issues with building because the compilation flags are missing. 

**Expected Results:**

   Those symbols should still be there. 

**Build Date & Platform:**

   XVS 3.5.X

**Additional Information:**

   As a workaround, please check that your project has the symbols defined. 
   e.g. Here is what Android looks like: http://screencast.com/t/bLhtwm62vCwY
   Do the same for an iOS project, but use __IOS__;
Comment 2 Sadik Ali 2014-09-16 07:26:27 UTC
I have checked this issue  but I am not able to reproduce this issue.

Steps I followed:

1. Create an Android application on VS 2013.
2. Add following conditional compilation symbols

__Android__;

3. Save project.
4. build the project.

When I build the project I am not getting any error/exception. My project builds successfully. 

Screencast: http://www.screencast.com/t/W8LEjpImwCm

Please let me know If I am missing anything?

Environment Info:

Microsoft Visual Studio Professional 2013
Version 12.0.30723.00 Update 3
Microsoft .NET Framework
Version 4.5.50938
Installed Version: Professional

Xamarin   3.5.58.0 (6b70b1e28c5a733187f7659220da4c0ff61ab2b1)
Comment 3 Jose Gallardo 2016-12-22 20:57:00 UTC
Hi,
As we've introduced several improvements around VS/Mac connectivity and the iOS build system, as well as on Xamarin.Android support, I'll mark the bug as resolved fixed.
Please feel free to reopen it if you can still reproduce the issue with current bits.
Thanks!