Bug 22725 - Invalid Disk Image Error (error: 0xe8000033)
Summary: Invalid Disk Image Error (error: 0xe8000033)
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 5.3.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-09-07 17:17 UTC by Joseph Hanna
Modified: 2015-03-17 12:01 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Joseph Hanna 2014-09-07 17:17:45 UTC
I am trying to debug an app on an iPhone running iOS 8 beta 5 with 2.8GB free space and I am getting this exception:

Please ensure your device is connected...
Connected to: Joseph’s iPhone
warning MT1003: Could not kill the application 'au.com.acr.trackndeliver.beta'. You may have to kill the application manually.
error MT0000: Unexpected error - Please file a bug report at http://bugzilla.xamarin.com
MonoTouch.MobileDevice.MobileDeviceException: Invalid Disk Image Error (error: 0xe8000033)
  at MonoTouch.Installation.Device.MountDeveloperImage () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoTouch.Installation.Installer.FindApplication (MonoTouch.Installation.Device d, System.String appId) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoTouch.Installation.Installer+<LaunchApplication>c__AnonStorey3.<>m__0 (MonoTouch.Installation.Device d) [0x00000] in <filename unknown>:0 



I have downloaded the latest Xcode 6-beta 7 and assigned it to the SDK setting in Preferences.

Here is my environment:
=== Xamarin Studio ===

Version 5.3 (build 440)
Installation UUID: 91c8007d-5c08-419d-8255-8baafc57debc
Runtime:
	Mono 3.4.0 ((no/c3fc3ba)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 304000204

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 6.0 (6256.20)
Build 6A280n

=== Xamarin.iOS ===

Version: 7.4.0.108 (Business Edition)
Hash: 77efa3f
Branch: 
Build date: 2014-08-26 07:59:55-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.16.0 (Business Edition)
Android SDK: /Users/joe/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-mac_x86
	Supported Android versions:
		2.1   (API level 7)
		2.2   (API level 8)
		2.3   (API level 10)
		3.1   (API level 12)
		4.0   (API level 14)
		4.0.3 (API level 15)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-462-11M4609)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-462, mixed mode)

=== Xamarin.Mac ===

Version:

=== Build Information ===

Release ID: 503000440
Git revision: accb55419539e512cff857b14b80ec3107996511
Build date: 2014-09-01 08:53:05-04
Xamarin addins: 6dbac4b3a32df080bf98cde838ce89e573a92859

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.4
Darwin Josephs-MacBook-Pro.local 13.3.0 Darwin Kernel Version 13.3.0
    Tue Jun  3 21:27:35 PDT 2014
    root:xnu-2422.110.17~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2014-09-08 03:15:53 UTC
This looks like there's something wrong with the device and/or Xcode (beta) app.

Please try the following:

* Use Xcode to launch/debug an app on the device.
* Reboot the device
* Reboot the Mac.
Comment 2 MyungJin Choi 2015-03-06 11:03:46 UTC
I've got the save thing. After reboot my iPhone and then disappear that message.
Comment 3 Jon Davis 2015-03-16 18:55:48 UTC
I had this issue when I switched away from the Watchkit Preview.

I went to Xamarin Studio > Preferences > SDK Locations > Apple and pointed everything to the default locations and not the beta sdk.
Comment 4 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-03-17 07:03:52 UTC
@Jon, did rebooting the device fix it?
Comment 5 Jon Davis 2015-03-17 11:52:33 UTC
@Rolf, no I didn't reboot my device or osx.

For me, this warning happened when I updated my device to 8.2 and Xamarin Studio was still pointing to the beta XCode (after I installed the stable sdk). So I deleted the beta XCode, and pointed my iOS build paths back to stable release. That was my hunch, so I made sure not to reboot anything. I felt that the warning might have been generic for my case.
Comment 6 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2015-03-17 12:01:55 UTC
@Jon, yes, that sounds like something that would cause this warning (some sort of mismatch between the actual iOS version on the device and what's selected in Xamarin Studio, in particular when one is a beta and the other isn't).