Bug 22628 - pedeump linking fails during build
Summary: pedeump linking fails during build
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: General ()
Version: unspecified
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-09-04 04:00 UTC by Dylan Borg
Modified: 2014-09-09 11:48 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Dylan Borg 2014-09-04 04:00:03 UTC
Build fails while pedump is being linked as follows:

  CC       pedump.o
  CCLD     pedump
../utils/.libs/libmonoutils.a(mono-threads.o): In function `mono_thread_info_get_stack_bounds':
/mnt/hdd/mono/mono/utils/mono-threads.c:792: undefined reference to `mono_threads_core_get_stack_bounds'
/usr/bin/ld: pedump: hidden symbol `mono_threads_core_get_stack_bounds' isn't defined
/usr/bin/ld: final link failed: Bad value
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[3]: *** [pedump] Error 1
make[3]: Leaving directory `/mnt/hdd/mono/mono/metadata'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/mnt/hdd/mono/mono'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/mnt/hdd/mono'
make: *** [all] Error 2
Comment 1 Zoltan Varga 2014-09-04 17:03:47 UTC
Are you building from git ? Can you try running autogen.sh again ?
Comment 2 Dylan Borg 2014-09-05 03:04:25 UTC
after a git pull and autogen.sh, the same thing still happens. is it another missing handling case for arm-linux-gnueabihf?
Comment 3 Zoltan Varga 2014-09-05 15:46:43 UTC
Should be fixed by c8c4bd9a78d398b949da68543ea919855874a623.
Comment 4 Timotheus Pokorra 2014-09-09 02:35:55 UTC
This needs to be fixed in mono-3.10.0-branch as well, as far as I can see.
Comment 5 Zoltan Varga 2014-09-09 11:48:43 UTC
Backported as 2342e18144eec9f4e0cc350c5e830688732e457b.