Bug 22529 - Error when starting debugger (VS + iOS)
Summary: Error when starting debugger (VS + iOS)
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 1.10.x
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-08-31 04:10 UTC by ilya.golovach
Modified: 2016-12-22 19:12 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description ilya.golovach 2014-08-31 04:10:33 UTC
Got following error
--------------------------------
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchPackage Error: 0 : Build server returned an Error.
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchPackage Error: 0 : error MT0000: Unexpected error - Please file a bug report at http://bugzilla.xamarin.com
MonoTouch.MobileDevice.MobileDeviceException: AMDeviceConnect returned: 0xe8000065 (kAMDMuxConnectError)
at MonoTouch.Installation.Device.Connect () <0x0007b>
at MonoTouch.Installation.Installer/<ExecuteWithSession>c__AnonStorey17.<>m__22 (object,System.EventArgs) <0x00017>
at MonoTouch.Installation.Device.NotificationCallback (MonoTouch.MobileDevice.am_device_notification_callback_info&) <0x00075>
at (wrapper native-to-managed) MonoTouch.Installation.Device.NotificationCallback (MonoTouch.MobileDevice.am_device_notification_callback_info&) <0x0005b>
at (wrapper managed-to-native) MonoMac.CoreFoundation.CFRunLoop.CFRunLoopRun () <0x00003>
at MonoMac.CoreFoundation.CFRunLoop.Run () <0x0000b>
at MonoTouch.Installation.Installer.ExecuteWithSession (string,MonoTouch.Installation.Installer/Executor) <0x000d7>
at MonoTouch.Installation.Installer.InstallApplicationWithoutSymbols (string,string) <0x00067>
at MonoTouch.Installation.Installer.InstallApplication (string,string,bool) <0x0002f>
at MTouch.Main2 (string[]) <0x027bb>
at MTouch.Main (string[]) <0x00017>
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchPackage Error: 0 : Xamarin.iOS encountered the following error(s):
System.Exception: Application deployment failed (Generic)
<Paragraph FontFamily="Segoe UI,Tahoma,Verdana,Arial,MS Sans Serif" FontSize="11">Server command 'Deploy': failed to deploy application to device
<LineBreak/>Server failure while processing the command. See below for details
<LineBreak/>Response status: Error
<LineBreak/>error MT0000: Unexpected error - Please file a bug report at http://bugzilla.xamarin.com<LineBreak/>MonoTouch.MobileDevice.MobileDeviceException: AMDeviceConnect returned: 0xe8000065 (kAMDMuxConnectError)<LineBreak/>at MonoTouch.Installation.Device.Connect () <0x0007b><LineBreak/>at MonoTouch.Installation.Installer/<ExecuteWithSession>c__AnonStorey17.<>m__22 (object,System.EventArgs) <0x00017><LineBreak/>at MonoTouch.Installation.Device.NotificationCallback (MonoTouch.MobileDevice.am_device_notification_callback_info&) <0x00075><LineBreak/>at (wrapper native-to-managed) MonoTouch.Installation.Device.NotificationCallback (MonoTouch.MobileDevice.am_device_notification_callback_info&) <0x0005b><LineBreak/>at (wrapper managed-to-native) MonoMac.CoreFoundation.CFRunLoop.CFRunLoopRun () <0x00003><LineBreak/>at MonoMac.CoreFoundation.CFRunLoop.Run () <0x0000b><LineBreak/>at MonoTouch.Installation.Installer.ExecuteWithSession (string,MonoTouch.Installation.Installer/Executor) <0x000d7><LineBreak/>at MonoTouch.Installation.Installer.InstallApplicationWithoutSymbols (string,string) <0x00067><LineBreak/>at MonoTouch.Installation.Installer.InstallApplication (string,string,bool) <0x0002f><LineBreak/>at MTouch.Main2 (string[]) <0x027bb><LineBreak/>at MTouch.Main (string[]) <0x00017></Paragraph>
------------------------------------

My installation:
_____
PC

Microsoft Visual Studio Professional 2013
Version 12.0.30723.00 Update 3
Microsoft .NET Framework
Version 4.5.50938

Installed Version: Professional

Xamarin.iOS   1.10.39 

_____
MAC

=== Xamarin Studio ===

Version 5.2.1 (build 1)
Installation UUID: 2b7ec538-f619-494b-9d6f-7e50d943d882
Runtime:
	Mono 3.6.0 ((no/f540f8a)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 306000039

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 5.1.1 (5085)
Build 5B1008

=== Xamarin.iOS ===

Version: 7.0.6.168 (Business Edition)
Hash: 2ed9bc9
Branch: 
Build date: 2014-21-01 06:33:05-0500

=== Xamarin.Android ===

Not Installed

=== Xamarin.Mac ===

Version:

=== Build Information ===

Release ID: 502010001
Git revision: d06832ce9807d6be24aca225457e8b37c7669f6f
Build date: 2014-08-07 12:10:47-04
Xamarin addins: 1de032531be4cecf2f39dbee3b87aac78204058c

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.4
Darwin Macintosh.local 13.3.0 Darwin Kernel Version 13.3.0
    Tue Jun  3 21:27:35 PDT 2014
    root:xnu-2422.110.17~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Rajneesh Kumar 2014-09-02 04:15:45 UTC
I have checked this issue on the behalf of bug title "Error when starting debugger (VS + iOS)", and not able to reproduce. To reproduce this issue I create a Xamarin.Forms app in VS and deploy it on simulator using build host, and then I user debugger and I observed that its working fine.

Could you please provide the bug description, steps to reproduce, sample application ? That will be helpful to reproduce this issue at our end.

Please let me know if I am missing anything else.

Screencast: http://www.screencast.com/t/i6TTDSPz

Environment Info:

==Windows==

Microsoft Visual Studio Professional 2013
Version 12.0.30723.00 Update 3
Microsoft .NET Framework
Version 4.5.51641

Xamarin   3.3.47.0 (0b2a123923812a88ed3091909478dbe9e0111f00)
Visual Studio extension to enable development for Xamarin.iOS and Xamarin.Android

==MAC==

=== Xamarin Studio ===

Version 5.2.1 (build 1)
Installation UUID: 1a096c6f-0678-402e-89b2-a2c10f7e80e4
Runtime:
 Mono 3.8.0 ((no/62a857e)
 GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

 Package version: 308000007

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.14.0 (Business Edition)
Android SDK: /Users/360_macmini/Desktop/android-sdk-macosx
 Supported Android versions:
  2.1   (API level 7)
  2.2   (API level 8)
  2.3   (API level 10)
  3.1   (API level 12)
  3.2   (API level 13)
  4.0   (API level 14)
  4.0.3 (API level 15)
  4.1   (API level 16)
  4.2   (API level 17)
  4.3   (API level 18)
  4.4   (API level 19)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-462-11M4609)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-462, mixed mode)

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 5.1.1 (5085)
Build 5B1008

=== Xamarin.iOS ===

Version: 7.2.6.28 (Business Edition)
Hash: 606f31a
Branch: 
Build date: 2014-08-01 15:27:48-0400

=== Xamarin.Mac ===

Version: 1.11.0.1 (Business Edition)

=== Build Information ===

Release ID: 502010001
Git revision: d06832ce9807d6be24aca225457e8b37c7669f6f
Build date: 2014-08-07 12:10:47-04
Xamarin addins: 1de032531be4cecf2f39dbee3b87aac78204058c

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.4
Darwin ShrutiMac.local 13.3.0 Darwin Kernel Version 13.3.0
    Tue Jun  3 21:27:35 PDT 2014
    root:xnu-2422.110.17~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Emanuel 2016-12-22 19:12:38 UTC
Closing this issue per comment1, and there was no answer in 2 years.
Please feel free to reopen it if you can still reproduce the issue with current bits.
Thanks!