Bug 21779 - Adding a ListView inside a TableView Section will only show a partial rendering of the ListView
Summary: Adding a ListView inside a TableView Section will only show a partial renderi...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 1.2.2
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-08-01 18:24 UTC by Kent Green [MSFT]
Modified: 2015-05-19 17:56 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample Demonstrating the different rendering Programatically vs. Using XAML (2.93 MB, application/x-zip-compressed)
2014-08-01 18:24 UTC, Kent Green [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Kent Green [MSFT] 2014-08-01 18:24:48 UTC
Created attachment 7574 [details]
Sample Demonstrating the different rendering Programatically vs. Using XAML

===Overview===
If you add an ListView inside a TableView Section it will only show a partial rendering of the ListView even when the HeightRequested property is set to a high value. 

The rest of the ListView will have no data, but empty rows as the sample shows. The previous fix was to calculate the row heights and set the HeightRequested Property to expand the TableSection. It no longer works.

My tests verify is that the XAML version of the sample page is rendering differently in Xamarin.Forms 1.2.2.6243 vs. 1.2.1.6229
Comment 2 Arpit Jha 2014-08-21 10:54:28 UTC
I have checked this issue and able to reproduce it.

Steps to reproduce this issue.

1.Download above attachment.
2.Set showWorking variable to true( for running Code .CS file).
3.Run the application to see the behavior of .cs file.
4.Now, Set showWorking variable to false(for running Code .XAML file)
5.Again, Run the application to see the behavior of .xaml file.

I observed that UI  is different for both .cs/.xaml file. In .cs file result is displaying as per expectation where as .xaml file does not giving the expected result when we set HeightRequest and WidthRequest.

Additional Info:
I did not see any different behavior in rendering of page. I used following two xamarin version
1.2.2.6243
1.0.6186 

Screencast: http://screencast.com/t/SnAWWOrbn7

Environment Info:
XVS 3.3.47.0
Comment 3 Michael 2015-05-19 17:56:13 UTC
I have checked this and it is fixed in Xamarin.Form 1.4.2.
The GroupHeaderTemplate Label in the programmatic UI was different then the XAML UI. Font properties of Large and Bold were not set the same causing a difference in UI layout for the headers. After making this change along with changing the font/background colors to match, everything matched up the same.