Bug 21701 - Microsoft.Build.Engine tests fail on wrench
Summary: Microsoft.Build.Engine tests fail on wrench
Status: NEW
Alias: None
Product: Tools
Classification: Mono
Component: xbuild ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- minor
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-07-30 11:44 UTC by Zoltan Varga
Modified: 2014-07-30 18:08 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 21701 on GitHub or Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: GitHub Markdown or Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEW

Description Zoltan Varga 2014-07-30 11:44:19 UTC
Some tests were disabled in 81867287f8a686effefc2317711b259359575b20 because they were failing on wrench:

This doesn't seem to be a mono issue, the directory is named 'Test', but some functions like getcwd () return 'test'.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Test Case Failures:
1) MonoTests.Microsoft.Build.BuildEngine.Various.Items.TestItemsWithWildcards : A1: Expected message 'ItemsRel: /private/tmp/source-mono-mac-master/bockbuild/profiles/mono-mac-release/build-root/mono-3.4.1/mcs/class/Microsoft.Build.Engine/Test/resources/dir/a/aa/aaa/foo.dll RecDir: a/aa/aaa/' was not emitted.
at MonoTests.Microsoft.Build.Tasks.TestMessageLogger.CheckLoggedAny (System.String expected, MessageImportance importance, System.String id) [0x0000f] in /private/tmp/source-mono-mac-master/bockbuild/profiles/mono-mac-release/build-root/mono-3.4.1/mcs/class/Microsoft.Build.Tasks/Test/Microsoft.Build.Tasks/TestMessageLogger.cs:226
at MonoTests.Microsoft.Build.BuildEngine.Various.Items.TestItemsWithWildcards () [0x0016c] in /private/tmp/source-mono-mac-master/bockbuild/profiles/mono-mac-release/build-root/mono-3.4.1/mcs/class/Microsoft.Build.Engine/Test/various/Items.cs:1453

2) MonoTests.Microsoft.Build.BuildEngine.Various.Items.TestReservedMetadata :   A3
  String lengths are both 163. Strings differ at index 144.
  Expected: "...no-3.4.1/mcs/class/Microsoft.Build.Engine/Test/resources/bar/"
  But was:  "...no-3.4.1/mcs/class/Microsoft.Build.Engine/test/resources/bar/"
  --------------------------------------------------------^

at MonoTests.Microsoft.Build.Tasks.TestMessageLogger.CheckLoggedMessageHead (System.String expected, System.String id) [0x00031] in /private/tmp/source-mono-mac-master/bockbuild/profiles/mono-mac-release/build-root/mono-3.4.1/mcs/class/Microsoft.Build.Tasks/Test/Microsoft.Build.Tasks/TestMessageLogger.cs:219
at MonoTests.Microsoft.Build.BuildEngine.Various.Items.TestReservedMetadata () [0x000d6] in /private/tmp/source-mono-mac-master/bockbuild/profiles/mono-mac-release/build-root/mono-3.4.1/mcs/class/Microsoft.Build.Engine/Test/various/Items.cs:1511
at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.MonoMethod:InternalInvoke (System.Reflection.MonoMethod,object,object[],System.Exception&)
at System.Reflection.MonoMethod.Invoke (System.Object obj, BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00054] in /private/tmp/source-mono-mac-master/bockbuild/profiles/mono-mac-release/build-root/mono-3.4.1/mcs/class/corlib/System.Reflection/MonoMethod.cs:230
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Comment 1 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2014-07-30 17:28:41 UTC
Is this a wrench issue then?

Ir doesn't look like an xbuild bug.
Comment 2 Zoltan Varga 2014-07-30 18:08:38 UTC
This bug is just there as a remainder that those tests were disabled.