Bug 21082 - TrialCheckChanges failure during build
Summary: TrialCheckChanges failure during build
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 3.1
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Prashant Cholachagudda
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-07-03 06:14 UTC by Prashant Cholachagudda
Modified: 2015-09-29 17:16 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Prashant Cholachagudda 2014-07-03 06:14:24 UTC
After updating to Xamarin 3.1 Trial users are unable to deploy iOS apps from Visual Studio

The build succeeds but deployment errors out with the following log:

1>Build started.
1>Server returned an error. The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
1>Server error code: 500
1>Internal Server Error
1>TrialCheckChanges failure during build
1>Exception thrown: Object reference not set to an instance of an object
1>
1>Remote build step failed.
Comment 2 Udham Singh 2014-07-03 08:50:47 UTC
I have checked this issue and able to reproduce this. To reproduce this issue I have followed the steps mentioned below : 

1. Open VS 2013 and login with any xamarin trial/business account.
2. Open Xamarin.iOS  Build Host and login with any xamarin trial account.
3. Create a simple iOS application using VS 2013.
4. Try to deploy this app on simulator or device and got the error.

Note : If we have logged in Xamarin.iOS Build Host with any xamarin business/enterprise account instead of trial then we are not getting this issue.

Screencast : http://www.screencast.com/t/XFpBh2mfMh1H

Build Log : https://gist.github.com/ShrutiSaini360/dfa657edce585a35393c
Mac Server Log : https://gist.github.com/ShrutiSaini360/d2191f7199add7b7f1c1

Environment Info :

Windows 8
VS 2013
Xamarin 3.1.215.0
Xamarin.iOS Build Host 7.2.5.4
Comment 3 Prashant Cholachagudda 2014-07-03 14:05:12 UTC
Duplicate bug #20613
Comment 4 Adrian Alonso 2015-09-29 17:16:01 UTC
This should be fixed in C6