Bug 20956 - Binding projects are not detected as reference on code
Summary: Binding projects are not detected as reference on code
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 3.1
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-06-27 15:14 UTC by Gutemberg
Modified: 2016-12-22 18:53 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description Gutemberg 2014-06-27 15:14:31 UTC
If I try to use binding projects on either iOS or Android on Visual Studio, it compiles fine, I can add the reference to the main application project but the namespace/classes are never detected so the project becomes useless.

I still can compile and run the application and it runs fine but, I can't maintain the code while I'm without Intellisense support to know what types/methods are available on the binding.

It works fine if we are using Xamarin Studio but we need use Visual Studio instead...
Comment 1 Udham Singh 2014-06-30 05:40:07 UTC
We have tried to reproduce this issue but not able to reproduce this. For us intellisense for namespace/classes/methods are working fine and we have observed the same behavior in both VS and XS. Please refer the screencast : http://www.screencast.com/t/JraDcOgm

To reproduce this issue we have followed the steps mentioned below : 

1. Create an Android application.
2. Add a "Bindings Library(Android)" project into solution.
3. Add a class named "EmptyClass.cs" in "Bindings Library(Android)" project and implement "Add" and "Sub" methods in class "EmptyClass".
4. Build "Bindings Library(Android)" project successfully.
5. Add reference of "Bindings Library(Android)" in android application and then implement code to check the intellisense is working or not.

Please let us know if we missed anything.

Environment Info :

Windows 8.1
VS 2013
Xamarin 3.1.215.0 (09870684ffab6d8697b491503867808b567b4021)
XS 5.0.1(Build 3)
Comment 2 Jose Gallardo 2016-12-22 18:53:56 UTC
Hi,
Marking the bug as Resolved Not_Reproducible.
Please feel free to reopen it if you can still reproduce the issue with current bits.
Thanks!