Bug 20663 - animating buttons inside a stack layout causes layout issues in Xamarin.android
Summary: animating buttons inside a stack layout causes layout issues in Xamarin.android
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 1.0.6188
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-06-17 15:51 UTC by Jon Goldberger [MSFT]
Modified: 2015-01-19 01:14 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Test Project. (2.70 MB, application/zip)
2014-06-17 15:51 UTC, Jon Goldberger [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Comment 1 Jon Goldberger [MSFT] 2014-06-17 15:55:34 UTC
A view with buttons on the bottom of the UI gets obscured by a WebView when adding new children (buttons) to the view only in an Android project. The below does not occur in iOS.

Repro steps:

1. Open attached test project and et the Android app as the startup.
2. Launch the Android app.
3. Rotate device to landscape.
4. click "Get Started!" button.

Expected result: 4 buttons fade out and two new buttons fade in, WebView remains same size.

Actual result: 4 buttons fade out and then view container with the buttons disappears, WebView resizes to fill screen.
Comment 3 Rajneesh Kumar 2014-08-21 08:24:42 UTC
I have checked this issue and able to reproduce it. I have checked this issue on device and emulator. 
When I run the startup project android then on the bottom of page there are four buttons in black background container but I am not able to see the "Get Started" button. and I run the startup project as iOS the four buttons appears with white background container I am  able to see the "Get Started" button.
On iOS its working fine.

My observation:

On device:

In landscape I observed that when I click "Get started" button(I click by assuming because of I run the iOS application too.) 4 buttons fade out and then view container with the buttons disappears, WebView resizes to fill screen. In portrait I am getting the same behavior.

On Emulator:

In landscape I observed that when I click Get started(I click by assume because of I run the iOS application too.) 4 buttons fade out and then view container with the buttons disappears, WebView resizes to fill screen. In portrait everything is same but when I click on "Get Started"
button 4 buttons fade out and two new buttons fade in, WebView remains same size.


Screencast: http://www.screencast.com/t/kZhxyXFfOzqr

Environment Info:

=== Xamarin Studio ===

Version 5.2.1 (build 1)
Installation UUID: 011d70a5-dede-428b-ab04-ef451c2e539d
Runtime:
	Mono 3.8.0 ((no/62a857e)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 308000007

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.14.0 (Enterprise Edition)
Android SDK: /Users/MM/Desktop/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.1   (API level 7)
		2.2   (API level 8)
		2.3   (API level 10)
		3.1   (API level 12)
		3.2   (API level 13)
		4.0   (API level 14)
		4.0.3 (API level 15)
		4.1   (API level 16)
		4.2   (API level 17)
		4.3   (API level 18)
		4.4   (API level 19)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-462-11M4609)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-462, mixed mode)

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 5.1.1 (5085)
Build 5B1008

=== Xamarin.iOS ===

Version: 7.2.6.28 (Enterprise Edition)
Hash: 606f31a
Branch: 
Build date: 2014-08-01 15:27:48-0400

=== Xamarin.Mac ===

Version: 1.10.0.4 (Enterprise Edition)

=== Build Information ===

Release ID: 502010001
Git revision: d06832ce9807d6be24aca225457e8b37c7669f6f
Build date: 2014-08-07 12:10:47-04
Xamarin addins: 1de032531be4cecf2f39dbee3b87aac78204058c

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.2
Darwin MacMini.local 13.1.0 Darwin Kernel Version 13.1.0
    Thu Jan 16 19:40:37 PST 2014
    root:xnu-2422.90.20~2/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 4 Jason Smith [MSFT] 2015-01-19 01:14:53 UTC
Should be fixed in a recent version of forms.