Bug 2042 - MonoDevelop cannot be used with Mono master 4.5 profile
Summary: MonoDevelop cannot be used with Mono master 4.5 profile
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 3984
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: Trunk
Hardware: PC Linux
: High normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-11-15 18:05 UTC by Marek Safar
Modified: 2012-05-02 11:56 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
test project (4.90 KB, application/x-zip-compressed)
2011-11-15 18:05 UTC, Marek Safar
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 3984

Description Marek Safar 2011-11-15 18:05:07 UTC
Created attachment 890 [details]
test project

Mono master has a new profile mscorlib and a new compiler which is not detected by MD which will always use dmcs for 4.5 profile causing problem by referencing wrong "old" 4.0 mscorlib.
Comment 1 Marek Safar 2011-11-15 18:06:34 UTC
IntelliSense works but compilation fails with 

error CS0234: The type or namespace name `IReadOnlyDictionary' does not exist in the namespace `System.Collections.Generic'. Are you missing an assembly reference?
Comment 2 Alan McGovern 2012-05-02 10:59:16 UTC
Is this still the case? I thought MD was able to use 4.5 now.
Comment 3 Marek Safar 2012-05-02 11:12:32 UTC
It's still the case
Comment 4 Marek Safar 2012-05-02 11:12:54 UTC
.
Comment 5 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2012-05-02 11:56:32 UTC
Marking dup of the other as it has more info, and the underlying issue is the same.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 3984 ***