Bug 20151 - XElement constructor fails when second argument is of type object but is enumerable containing nulls
Summary: XElement constructor fails when second argument is of type object but is enum...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: System.XML ()
Version: unspecified
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: marcos.henrich
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-05-29 12:41 UTC by Gorgi Kosev
Modified: 2014-08-29 06:27 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Gorgi Kosev 2014-05-29 12:41:54 UTC
Reference:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb943882(v=vs.110).aspx (see "If content is null")

C# code to reproduce:


using System;
using System.Xml.Linq;

namespace XElementBug
{
    class MainClass
    {
        public static void Main (string[] args)
        {
            string[] content = {null};
            object o = content;
            var el = new XElement ("test", o);
            Console.WriteLine ("Hello World!");
        }
    }
}
Comment 1 marcos.henrich 2014-08-29 06:05:13 UTC
Hi Gorgi,

Thank you for the detailed bug report.

The pull request for this issue can be found in the link below.
https://github.com/mono/mono/pull/1242
Comment 2 marcos.henrich 2014-08-29 06:27:28 UTC
Fixed in master 33c345a945fb67d8964213dc032214ba65e55321.
https://github.com/mono/mono/commit/33c345a945fb67d8964213dc032214ba65e55321