Bug 19980 - Accessing setting from configuration file causes exception when Linker Behaviour other than "Don't Link"
Summary: Accessing setting from configuration file causes exception when Linker Behavi...
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Xamarin.Mac
Classification: Desktop
Component: Other ()
Version: Master
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: 2.0.x
Assignee: Chris Hamons
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-05-21 18:59 UTC by Neil Johnson
Modified: 2015-02-19 17:38 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Neil Johnson 2014-05-21 18:59:40 UTC
I have been passing this one back and forth with Jon Goldberger on Desk Case 70857.  My application was working, but when I mistakenly changed the linker setting to "Link Framework SDK's Only" or "Link All" my application threw an exception the first time it tried to access a setting from the .config file.  Resetting it back to "Don't Link" fixed the problem, but the application, which is meant to be downloaded from a web site, is very much larger.

For testing purposes, this is not an issue, but we would like to go live and make this available to client's within the next few weeks.  The size is not a show-stopper, but it would be nice to get it fixed.

Thanks, Neil
Comment 2 Chris Hamons 2015-02-19 17:38:51 UTC
Neil,

Sorry for the long delay in response. Since you are referencing .config files, are you using System.Configuration? In general, we know those don't play nicely with linking. You can work around this by passing --linkskip=System.Configuration (or whatever assembly in particular is causing issues as Additional mmp arguments in the Mac Build section of the project preferences.