Bug 19794 - Missing property getter functions in AudioUnit
Summary: Missing property getter functions in AudioUnit
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Xamarin.iOS.dll ()
Version: 7.2.3
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Marek Safar
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-05-15 01:51 UTC by pierre
Modified: 2014-05-20 13:45 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description pierre 2014-05-15 01:51:10 UTC
Some property setters don't have their corresponding getter in class AudioUnit.

I am namely missing the function GetElementCount corresponding to existing SetElementCount in order to be able to know the default number of bus of the audio unit.
Comment 1 Ram Chandra 2014-05-16 09:57:32 UTC
I have check this issue and I am able to reproduce this issue.

I have check the definition of  "AudioUnit" class in "assembly browser" and I observed that "AudiUnit" class contain "SetElementCount" method which is using the "AudioUnitSetProperty" to sets the value of an audio unit property but it does not contain the "GetElementCount" method/ Property.

I can reproduce the reported behavior. I observed that "AudioUnit" class is missing the method "GetElementCount" corresponding to existing "SetElementCount" method. I’ll need confirmation from the developer if this is a bug. 

Screencast: http://www.screencast.com/t/ZnIfqljH

Environment Info:

Mac OS X 10.9.2
Xamarin Studio :5.0 (build 866)
Xamarin.iOS : 7.2.0.2 (Business Edition)

Build Information
Release ID: 500000866
Git revision: 89cfcdd28a9a64d4ddc606f8c4f8e6aaafad610a
Build date: 2014-05-12 14:59:13-04
Xamarin addins: e92a35a9280dede5cbdceaaec0c40c06c163546e
Comment 2 Marek Safar 2014-05-20 10:57:17 UTC
This issue is already resolved in 7.2.1
Comment 3 Marek Safar 2014-05-20 10:59:05 UTC
Oups, I misread the content the getter is not yet available
Comment 4 Marek Safar 2014-05-20 13:45:08 UTC
Fixed in master