Bug 19412 - Unexpected error MT0000 in Xamarin Studio 4.2.3
Summary: Unexpected error MT0000 in Xamarin Studio 4.2.3
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 18659
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 7.2.1
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-04-30 08:00 UTC by Phil Ryan
Modified: 2014-04-30 08:35 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 18659

Description Phil Ryan 2014-04-30 08:00:40 UTC
Was playing around with Layouts - and Autolayout in Xcode 5 - and the Xamarin Studio 4.2.3 was working A-OK until I tried to start to put icons into my App.

I would like to be able to take the icons / launch images etc OUT of the App again... (to make it work again)... but I don't seem to be able to do that.

I know that there's going to be some reference somewhere that is broken, but the message from the Build Output isn't very informative in this regard....

Build output:

Building: HelloiPhone (Debug|iPhoneSimulator)
Performing main compilation...
/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/3.2.6/bin/mcs /noconfig "/r:/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/mscorlib.dll" -nostdlib "/out:/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/bin/iPhoneSimulator/Debug/HelloiPhone.exe" "/r:/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/System.dll" "/r:/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/System.Xml.dll" "/r:/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/System.Core.dll" "/r:/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/monotouch.dll" "/r:/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/System.Core.dll" /nologo /warn:4 /debug:full /optimize- /codepage:utf8 "/define:DEBUG;__MOBILE__;__IOS__"  /t:exe "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/Main.cs" "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/AppDelegate.cs" "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/HelloiPhoneViewController.cs" "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/HelloiPhoneViewController.designer.cs" "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/SecondController.cs" "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/SecondController.designer.cs" 

Compiling Asset Catalogs
/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr/bin/actool --errors --warnings --notices --output-format human-readable-text --platform iphonesimulator --minimum-deployment-target "7.0" --compile "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/bin/iPhoneSimulator/Debug/HelloiPhone.app" "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/Resources/Images.xcassets"
/* com.apple.actool.document.warnings */
/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/Resources/Images.xcassets:./AppIcons-1.appiconset/[iphone][60x60][2x]: warning: The file "Icon-60@2x.png" for the image set "AppIcons-1" does not exist.
/* com.apple.actool.compilation-results */
/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/bin/iPhoneSimulator/Debug/HelloiPhone.app/Assets.car

Build complete -- 0 errors, 0 warnings

Compiling to native code
/Developer/MonoTouch/usr/bin/mtouch -sdkroot "/Applications/Xcode.app/Contents/Developer" --cache "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/obj/iPhoneSimulator/Debug/mtouch-cache" --nomanifest --nosign -sim "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/bin/iPhoneSimulator/Debug/HelloiPhone.app" -r "/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/System.dll" -r "/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/System.Xml.dll" -r "/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/System.Core.dll" -r "/Developer/MonoTouch/usr/lib/mono/2.1/monotouch.dll" -debug -nolink -sdk "7.1" -targetver "7.0" --abi=i386 "/Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/bin/iPhoneSimulator/Debug/HelloiPhone.exe"
Xamarin.iOS 7.2.1 Business Edition using framework: /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs/iPhoneSimulator7.1.sdk
error MT0000: Unexpected error - Please file a bug report at http://bugzilla.xamarin.com
System.ArgumentException: /Users/philryan/Projects/HelloiPhone/HelloiPhone/bin/iPhoneSimulator/Debug/HelloiPhone.app/HelloiPhone is a directory
  at System.IO.File.Copy (System.String sourceFileName, System.String destFileName, Boolean overwrite) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.IO.File.Copy (System.String sourceFileName, System.String destFileName) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoTouch.Application.Symlink () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoTouch.Application.BuildApp () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MonoTouch.Application.Build () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MTouch.Main2 (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at MTouch.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0 

---------------------- Done ----------------------

Build: 1 error, 0 warnings
Comment 1 Phil Ryan 2014-04-30 08:03:59 UTC
Note that my request to be able to take icons out or images out is only so that I can "fix" my problem by going back to where I was before.

I can also try the same thing by starting from scratch... the App is just a sample App from the "Xamarin Cross-Platform Development" book, with a number of modifications as I mentioned playing with Layouts.

It's just so annoying, I had finally cracked Autolayouts, and just wanted to have a version of my test App that I could save and go back to later. :-)

Probably wouldn't hurt if the build fail message was a bit more useful, either! :-)
Comment 2 Sebastien Pouliot 2014-04-30 08:17:25 UTC
You likely have a file (or directory) named `HelloiPhone` (without any extension) inside your project. That name is reserved for the final executable (iOS requirement). 

You need to rename (or delete) anything with this name (except source files which do not get copied into the app).

If you do not see one then maybe there could have been one previously. Apple iOS simulator cache files, i.e. it only copy new files but does not remove old ones. You can reset the simulator by doing a "iOS Simulator" (menu), "Reset Content and Settings…". Note that this will remove every applications and data for this version of the simulator.


The MT0000 is not 'useful' in the sense that it's a condition that says: something went wrong (and did not have a specific check). This is why the message ask for a bug report to be created, it needs investigation and it will result in new check(s) and (often) a new, specific, error code/message.


If this does not require a simulator reset could you attach your test case to the bug report ? 

I want to be sure which files has the same name (it's not obvious from the build log) and add a better check/message for such case. Thanks!
Comment 3 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2014-04-30 08:35:31 UTC
This looks very much like a duplicate of bug #18659.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 18659 ***