Bug 1936 - Error "Failure [INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY] " occurs in deploying the application on Emulator in Debug/Release mode.
Summary: Error "Failure [INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY] " occurs in deploying ...
Status: CLOSED INVALID
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: Mono runtime / AOT Compiler ()
Version: 1.9.2
Hardware: PC Windows
: --- major
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-11-08 09:28 UTC by narayanp
Modified: 2011-12-22 10:46 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screenshot for the bug (187.99 KB, image/png)
2011-11-08 09:28 UTC, narayanp
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
CLOSED INVALID

Description narayanp 2011-11-08 09:28:29 UTC
Created attachment 841 [details]
Screenshot for the bug

Step to Reproduce:

1. Launch MonoDevelop.
2. Click on "Open the existing Solution" link.
3. Browse the "AppsDemo" application.
4. Build the application and select "Debug/Release" option under Active Configuration.
5. Click on Run from the top menu bar and select API 10 from select device window.

Actual Result:
Error "Failure [INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY] " occurs in deploying the application on Emulator in Debug/Release mode.

Expected Result:
Error should not occur in running the application and application should deploy on the emulator successfully.

Environment:
MonoForAndroid 1.9.2
MonoDevelop 2.8.2
Comment 1 narayanp 2011-11-08 09:35:08 UTC
Error "Error: Could not access the Package Manager.  Is the system running?" occurs when user run and deploy the application on API 14 in Debug/Release mode.
Comment 2 narayanp 2011-11-08 09:38:24 UTC
Error "Failure [INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY] " occurs in deploying
the application on Emulator in Debug/Release mode on API 7.
Comment 3 Jonathan Pryor 2011-11-09 16:34:37 UTC
I believe (3) is MapsDemo:

    https://github.com/xamarin/monodroid-samples

The screenshot attachment agrees with me.

This isn't a Mono for Android problem, this is an environmental problem: the README needs to be clearer, but you need to create a new emulator that contains the Google Maps library. It won't work on the default API level image.

See:
    https://github.com/xamarin/monodroid-samples/tree/master/JniDemo

    "Creating a device with Google Maps support"

Adjust the Target value as appropriate, e.g. for API level 10 Maps, you need to select the "Google APIs (Google Inc.) - API Level 10" target.
Comment 4 narayanp 2011-11-10 06:25:44 UTC
Error "Failure [INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY]occurs when we run the app on API 10(Debug/Release) mode and "Failure [INSTALL_FAILED_OLDER_SDK on API 14 at Debug mode Failed to get packaged list.on Release mode at API 14 and "Failure [INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY]on API 7 in (Debug/Release) mode.
Comment 5 narayanp 2011-11-14 06:33:27 UTC
Environment on Windows7:

API 10:
Failure [INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY](Debug/Release)
API 14:
Failure [INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY](Debug/Release)
API 7:
Failure [INSTALL_FAILED_MISSING_SHARED_LIBRARY](Debug/Release)
Comment 6 narayanp 2011-11-14 06:34:01 UTC
Environment:

MonoDevelop 3.0 Beta1
MonoForAndroid 1.9.3
Comment 7 Jatin 2011-12-22 10:46:15 UTC
This is is fixed, as now the application APIDemo run successfully on API-10 and API-14. However, on API-7 it does not run successfully for which another bug has been logged, i.e. Bug 2209 - Many samples layouts are not compatible with API Level 7.

Hence, closing this issue.