Bug 19178 - Bad call to mono_mutex_lock result 22
Summary: Bad call to mono_mutex_lock result 22
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: GC ()
Version: 3.2.x
Hardware: PC All
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Rodrigo Kumpera
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-04-20 15:03 UTC by henrik
Modified: 2014-08-25 15:58 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description henrik 2014-04-20 15:03:12 UTC
Please see this stack trace: https://tc-oss.intelliplan.net/viewLog.html?buildId=111&buildTypeId=Suave_BuildIt&tab=buildLog or in TL;DR mode:

[13:45:59][Step 2/3] Shutting down finalizer thread timed out.
[13:45:59][Step 2/3] Bad call to mono_mutex_lock result 22
[13:45:59][Step 2/3] * Assertion at gc.c:1424, condition `ret == 0' not met

Log in with guest/guest if you want to see all build parameters to reproduce the error.

Here's a possibly related bug https://github.com/SuaveIO/suave/issues/94; it might be zlib interop corrupting some runtime state, as these happen together.

This commit: 2d346db7e464347fc3bcdd437342e8bf089279a0 in https://github.com/SuaveIO/suave/commit/2d346db7e464347fc3bcdd437342e8bf089279a0 reproduces the problem most the times.

The link above to the CI server is for 3.2.8, x64 CentOS 6.5.

I can also reproduce it on my mac, with 3.4.0, OS X v10.8.5.

Expected outcome: no crash in GC.

Background on suave: a multi-threaded async web server in F# aiming to be cross-platform. If you want to run the tests yourself, just start the code that compiles to a CLR executable from https://github.com/SuaveIO/suave/tree/master/Tests.
Comment 1 henrik 2014-08-25 15:58:20 UTC
Not getting this with latest mono anymore.