Bug 1883 - Mono's Online Documentation is Broken and throws NullReferenceExceptions
Summary: Mono's Online Documentation is Broken and throws NullReferenceExceptions
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Tools
Classification: Mono
Component: Doctools ()
Version: unspecified
Hardware: All All
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-11-04 13:12 UTC by Florian Haag
Modified: 2017-05-31 16:00 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Florian Haag 2011-11-04 13:12:33 UTC
For at least two days, some parts of Mono's online documentation on http://docs.go-mono.com/ are inaccessible. For example, the "Gnome Libraries" -> "Gtk" folder in the tree view on the left-hand side won't open at all (it just keeps displaying the "Loading ..." sign forever). Some pages, such as the documentation page for Gtk.NodeView, display

Server Error in '/' Application
Object reference not set to an instance of an object

Description: HTTP 500. Error processing request.

Stack Trace:

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at Monodoc.EcmaHelpSource.GetUrlForType (System.String prefix, System.String ns, System.String type, System.String member, Monodoc.Node& match_node) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Monodoc.EcmaHelpSource.RenderTypeLookup (System.String prefix, System.String ns, System.String type, System.String member, Monodoc.Node& match_node) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Monodoc.RootTree.TypeLookup (System.String url, Monodoc.Node& match_node) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Monodoc.RootTree.RenderUrl (System.String url, Monodoc.Node& match_node) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mono.Website.Handlers.MonodocHandler.HandleMonodocUrl (System.Web.HttpContext context, System.String link) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Mono.Website.Handlers.MonodocHandler.System.Web.IHttpHandler.ProcessRequest (System.Web.HttpContext context) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Web.HttpApplication+<Pipeline>c__Iterator3.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Web.HttpApplication.Tick () [0x00000] in <filename unknown>:0 

Version information: Mono Runtime Version: 2.10.6 (mono_2_10/fc7ffed Sun Oct 16 00:21:53 EDT 2011); ASP.NET Version: 4.0.30319.1
Comment 1 Alexander Köplinger [MSFT] 2017-05-31 16:00:43 UTC
This doesn't seem to happen anymore, closing :D