Bug 18772 - Change events are not being raised on XDocument, just on XDocument.Root
Summary: Change events are not being raised on XDocument, just on XDocument.Root
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: System.XML ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: marcos.henrich
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-04-02 19:48 UTC by Alan McGovern
Modified: 2014-08-29 05:23 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
app (704 bytes, text/plain)
2014-04-02 19:48 UTC, Alan McGovern
Details
xml (140 bytes, text/plain)
2014-04-02 19:48 UTC, Alan McGovern
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Alan McGovern 2014-04-02 19:48:15 UTC
Created attachment 6472 [details]
app

The changed or changing events are not being triggered if I attach the event handler to the XDocument events. 
However I have since noticed that if I attach the handler to the XDocument.Root then the event handler is called.

On windows the event handler is called on the XDocument as well as the XDocument.Root XElement
Comment 1 Alan McGovern 2014-04-02 19:48:53 UTC
Created attachment 6473 [details]
xml
Comment 2 marcos.henrich 2014-08-28 14:16:37 UTC
Hi Alan,

Thank you for the detailed bug report.

The pull request for this issue can be found in the link below.
https://github.com/mono/mono/pull/1237
Comment 3 marcos.henrich 2014-08-29 05:23:46 UTC
Fixed in master b2d61a33a63e06a128d482c29e861452b26759bf.
https://github.com/mono/mono/commit/b2d61a33a63e06a128d482c29e861452b26759bf