Bug 18624 - XAM160: __ANDROID__ compiler flag missing
Summary: XAM160: __ANDROID__ compiler flag missing
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Documentation
Classification: Xamarin
Component: Xamarin University Content ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Adam Patridge [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-03-27 16:37 UTC by René Ruppert
Modified: 2014-04-04 14:23 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description René Ruppert 2014-03-27 16:37:02 UTC
XAM160, Lab 02 solutions do not define __ANDROID__ and thus the ORM class will copy the DB into the wrong location.
Comment 1 Adam Patridge [MSFT] 2014-04-04 14:23:42 UTC
This appears to affect Lab 01 instead of Lab 02. The first lab is where paths are determined by compiler symbols (in StockDatabase.cs). Lab 02 uses injected interface implementations (IPlatform) passed to the DataManager constructor in the Android Application and iOS AppDelegate.

Regardless, those platform symbols are missing on Lab 01 for Release mode, which could be easily be the problem here. I've added the symbols to make sure it works in both compile modes.

Lab 02 is missing the symbols for Debug and Release mode. While it doesn't seem to affect Lab 02, I've added them for consistency.