Bug 18608 - Android designer does not get open and VS crashed when SDK tool version is 22.6 in master branch
Summary: Android designer does not get open and VS crashed when SDK tool version is 22...
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android Designer ()
Version: 0.x Insider Preview
Hardware: PC Windows
: High normal
Target Milestone: 3.1
Assignee: Lluis Sanchez
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-03-27 05:54 UTC by narayanp
Modified: 2014-04-03 07:36 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description narayanp 2014-03-27 05:54:19 UTC
Steps to reproduce:
[Condition: SDK tool version should be 22.6]

1. Create or open android application in VS.
2. Open .axml file.
3. Observ that Android designer does not get load.
4. Click 'Alternative Layout' and then reopen .axml.

Actual Result: VS get crashed. This is happening only when SDK tool version is 22.6 and user opening .axml file

Expected Result: Designer should get loaded.

Supplement info:
http://www.screencast.com/t/61kfBqG1
devenv log: https://gist.github.com/saurabh360/46f8f29d3090a4b43bcf
Instead of this I am not getting any logs.

Environment details:
All Windows
Master Xamarin.VisualStudio_Setup-1.99.396

Regression Status: REGRESSION: This is working fine with Xamarin for VS 1.12.247
Comment 1 Lluis Sanchez 2014-04-03 07:36:54 UTC
This build is very old and doesn't include the fix. Please try more recent builds.