Bug 18599 - StringBuilder.AppendFormat stopped working in multithreading
Summary: StringBuilder.AppendFormat stopped working in multithreading
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: mscorlib ()
Version: 3.2.x
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Marek Safar
URL:
: 21673 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-03-26 17:03 UTC by Sergey Zhukov
Modified: 2014-07-29 23:51 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
TestCase (1.08 KB, text/x-csharp)
2014-03-26 17:03 UTC, Sergey Zhukov
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Sergey Zhukov 2014-03-26 17:03:03 UTC
Created attachment 6415 [details]
TestCase

StringBuilder.AppendFormat/StringBuilder.ToString no more works in multithreading. Testcase is attached.


Mono JIT compiler version 4.0.0 ((no/b003229 Thu Mar 27 03:41:33 NOVT 2014)
Copyright (C) 2002-2014 Novell, Inc, Xamarin Inc and Contributors. www.mono-project.com
	TLS:           __thread
	SIGSEGV:       altstack
	Notifications: epoll
	Architecture:  x86
	Disabled:      none
	Misc:          softdebug 
	LLVM:          supported, not enabled.
	GC:            sgen

OS: Ubuntu Linux 12.04 32bit
Comment 1 Sergey Zhukov 2014-03-26 21:15:23 UTC
The bug was introduced in this commit eeeab3446fc26969d3ee639f2ca2ce670bffd71c
Comment 2 Marek Safar 2014-03-31 14:14:23 UTC
Fixed in master and mono 3.4
Comment 3 Craig Minihan 2014-05-30 08:26:18 UTC
This fix isn't in mono-3.4.0.tar.bz2 on http://download.mono-project.com/sources/mono/. It is only fixed in releases mono-3.4.0.202 and later on github.
Comment 4 Gabriel Acevedo 2014-07-29 23:51:59 UTC
*** Bug 21673 has been marked as a duplicate of this bug. ***