Bug 18595 - Components do not show a Windows icon where appropriate
Summary: Components do not show a Windows icon where appropriate
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 0.x Insider Preview
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bill Holmes
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-03-26 12:45 UTC by B. Clay Shannon
Modified: 2014-07-14 14:16 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Shows Components lacking Windows icon (except for 1) (111.23 KB, image/png)
2014-03-26 12:45 UTC, B. Clay Shannon
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description B. Clay Shannon 2014-03-26 12:45:51 UTC
Created attachment 6414 [details]
Shows Components lacking Windows icon (except for 1)

When adding Components to a project by right-clicking the "Components" folder in a Xamarin project and selecting "Get More Components...", most of the available components only show Android and Apple icons.

In my case, I will eventually have a Windows project, too.

Maybe the Windows icon doesn't show because I'm not running Windows 8 and thus cannot have a Windows project yet?

Yet if that is the case, why does *1* of the components indeed have a Windows icon, namely "Amazon S3"?

It seems that if just *one* of these components were to sport the Windows icon, it would be the "Azure Mobiles Services" component...no?

I'm attaching a scream shot just in case you don't grok the above verbiage.
Comment 1 B. Clay Shannon 2014-03-26 12:47:16 UTC
BTW, I don't know what version this is, really (although it says "Insider Preview"). It must be the latest public version, as I just downloaded it a couple of days ago.
Comment 2 Danish Akhtar 2014-05-01 13:09:15 UTC
I can reproduce the reported behavior.Components do not show a Windows icon like "Azure Mobiles Services" component . 

screencast for the same: http://screencast.com/t/7UUi3HiSKYC0


I’ll need confirmation from the developer if this is a bug. Leaving as NEW for now.”
Comment 3 Bill Holmes 2014-07-14 14:16:02 UTC
I was not able to reproduce this problem.  Are you still seeing the problem?  Can you provide more info?

What type of project are you trying to add a component to?

As of the writing of this comment there are only 11 of 200 components that have Windows support.  

http://screencast.com/t/lmUbihkLcjn

Please re-open the bug with more info if you are still experiencing the problem.