Bug 18084 - wildcards with too long paths do not work
Summary: wildcards with too long paths do not work
Status: NEW
Alias: None
Product: Tools
Classification: Mono
Component: xbuild ()
Version: unspecified
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-02-28 08:10 UTC by David Schmitt
Modified: 2014-02-28 08:10 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
test files to demonstrate the bug. (64.54 KB, application/x-zip-compressed)
2014-02-28 08:10 UTC, David Schmitt
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 18084 on GitHub or Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: GitHub Markdown or Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEW

Description David Schmitt 2014-02-28 08:10:58 UTC
Created attachment 6183 [details]
test files to demonstrate the bug.

Something I found on my buildserver (Debian stable/Wheezy). Note the first call fails, while the same xbuild call works when renaming the directory:

jenkins@jenkins:~/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests/Zetbox.API.AbstractConsumerTests$ xbuild Fail.csproj /t:Debug
XBuild Engine Version 12.0
Mono, Version 3.2.8.0
Copyright (C) 2005-2013 Various Mono authors

Build started 2/28/2014 2:00:23 PM.
__________________________________________________
Fail.csproj: error : /var/lib/jenkins/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests/Zetbox.API.AbstractConsumerTests/Fail.csproj: Argument is out of range.
Parameter name: startIndex
Build FAILED.
Errors:

Fail.csproj: error : /var/lib/jenkins/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests/Zetbox.API.AbstractConsumerTests/Fail.csproj: Argument is out of range.
Parameter name: startIndex

         0 Warning(s)
         1 Error(s)

Time Elapsed 00:00:00.1037600
jenkins@jenkins:~/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests/Zetbox.API.AbstractConsumerTests$ cd ..
jenkins@jenkins:~/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests$ mv Zetbox.API.AbstractConsumerTests/ x
jenkins@jenkins:~/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests$ cd x/
jenkins@jenkins:~/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests/x$ xbuild Fail.csproj /t:Debug
XBuild Engine Version 12.0
Mono, Version 3.2.8.0
Copyright (C) 2005-2013 Various Mono authors

Build started 2/28/2014 2:05:28 PM.
__________________________________________________
Project "/var/lib/jenkins/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests/x/Fail.csproj" (Debug target(s)):
        Target Debug:
                SolutionDir: /var/lib/jenkins/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests/x/../../
                Configs:
Done building project "/var/lib/jenkins/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests/x/Fail.csproj".

Build succeeded.
         0 Warning(s)
         0 Error(s)

Time Elapsed 00:00:00.1781420
jenkins@jenkins:~/tmp/zetbox-develop-Linux-Build/Tests/x$


This is xbuild 3.2.8.0 from a backport of the current experimental debian packages.

The required files to test are in the attached zip. Rename the Tests/x directory to a sufficiently long name to trigger the bug.