Bug 1803 - UTF-8 conversion issue
Summary: UTF-8 conversion issue
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Text Editor ()
Version: 2.8.1
Hardware: Other Other
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Mike Krüger
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-10-31 19:03 UTC by JohanO
Modified: 2011-11-03 03:03 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
One on the files that cannot open in the released MonoDevelop (3.54 KB, text/plain)
2011-11-01 14:15 UTC, JohanO
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description JohanO 2011-10-31 19:03:59 UTC
Description of Problem:

After upgrading some of my files won't open in MonoDevelop. The compiler does not seem to have a problem reading it and I also don't have a problem opening them in a text editor.

The file '/Users/johanotto/Projects/JustCloud/Core/Xml/Xml.cs' could not opened. Failed to convert content from UTF-8 to UTF-8: Invalid byte sequence in conversion input.



Actual Results:
Error is raised when the file is opened in MonoDevelop.

Expected Results:
No error should be raise, or some sort of 'recovery' failsafe needs to be implements.

How often does this happen? 
All the time with certain files.

Additional Information:
Comment 1 Mike Krüger 2011-11-01 02:16:09 UTC
Can I get one of these files ?
Comment 2 JohanO 2011-11-01 14:15:46 UTC
Created attachment 801 [details]
One on the files that cannot open in the released MonoDevelop

Attached is on of the  files in question.
Comment 3 Mike Krüger 2011-11-03 03:03:57 UTC
Thanks for the file.

MonoDevelop wrongly treated it as UTF-8 where it's  CP-1252 or ISO 8859-15 - the problem was the 0xA9 (c) character. 

I've fixed the "auto detection" routine, now that file loads correctly.