Bug 18010 - Connection breaks (build host 7.0.7.2)
Summary: Connection breaks (build host 7.0.7.2)
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.10.x
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Dominique Louis
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-02-26 03:37 UTC by softlion
Modified: 2015-01-05 11:21 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description softlion 2014-02-26 03:37:15 UTC
After upgrading to latest stable versions as of 26/02, i am able to work correctly.
But now the connection between VS2013 and build host fails intermittently.
When it happens, VS2013 stays in "building" mode and won't let you stop it or close its window.
Only solution is to kill its process ............................................................. and loose all open windows. And loose another 3 minutes. Multiply that by 400 and you get what i loose per week. 1200mn: 20H.


Mac log:

[26-févr.-2014 09:28:27] Handling with command: [StartDebugProxy: CommmandUrl=StartDebugProxy] (188)
[26-févr.-2014 09:28:27] Attempting to acquire command execution lock, timeout set to 00:10:00
[26-févr.-2014 09:28:27] Attempting to acquire command execution lock, timeout set to 00:10:00
[26-févr.-2014 09:28:27] Finishing Output (log:writer) Thread...
[26-févr.-2014 09:28:27] Error: Failed to send response to Visual Studio


VS2013 'mac server log':

Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchPackage Warning: 0 : Negotiating server information for pairing process.
[2014-02-26 07:32:56.7] monotouch.xml
[2014-02-26 07:32:56.7] OpenTK.xml
[2014-02-26 07:32:56.8] MonoTouch.Dialog-1.xml
[2014-02-26 07:32:57.1] MonoTouch.NUnitLite.xml
[2014-02-26 07:32:57.1] NamespaceSummaries.xml
[2014-02-26 08:28:18.0] 
[2014-02-26 08:28:18.0] Unhandled Exception:
[2014-02-26 08:28:18.0] System.ObjectDisposedException: The object was used after being disposed.
[2014-02-26 08:28:18.0]   at System.Threading.WaitHandle.CheckDisposed () [0x00000] in <filename unknown>:0 
[2014-02-26 08:28:18.0]   at System.Threading.EventWaitHandle.Set () [0x00000] in <filename unknown>:0 
[2014-02-26 08:28:18.0]   at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.Threading.EventWaitHandle:Set ()
[2014-02-26 08:28:18.0]   at Mtb.Server.Tail.Run () [0x00000] in <filename unknown>:0 
[2014-02-26 08:28:18.0]   at System.Threading.Thread.StartInternal () [0x00000] in <filename unknown>:0 
[2014-02-26 08:28:18.0] [ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.ObjectDisposedException: The object was used after being disposed.
[2014-02-26 08:28:18.0]   at System.Threading.WaitHandle.CheckDisposed () [0x00000] in <filename unknown>:0 
[2014-02-26 08:28:18.0]   at System.Threading.EventWaitHandle.Set () [0x00000] in <filename unknown>:0 
[2014-02-26 08:28:18.0]   at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.Threading.EventWaitHandle:Set ()
[2014-02-26 08:28:18.0]   at Mtb.Server.Tail.Run () [0x00000] in <filename unknown>:0 
[2014-02-26 08:28:18.0]   at System.Threading.Thread.StartInternal () [0x00000] in <filename unknown>:0 
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchPackage Error: 0 : Build server control connection failed
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchPackage Error: 0 : Server 192.168.233.128 returned no data. Hanging up.)
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchPackage Error: 0 : Exception caught.
System.Net.WebException: Unable to connect to the remote server ---> System.Net.Sockets.SocketException: Aucune connexion n’a pu être établie car l’ordinateur cible l’a expressément refusée 
   at System.Net.Sockets.Socket.DoConnect(EndPoint endPointSnapshot, SocketAddress socketAddress)
   at System.Net.ServicePoint.ConnectSocketInternal(Boolean connectFailure, Socket s4, Socket s6, Socket& socket, IPAddress& address, ConnectSocketState state, IAsyncResult asyncResult, Exception& exception)
   --- End of inner exception stack trace ---
   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
   at MonoTouch.Tools.Utilities.BuildServerClient.ServerIO.Server_GetResult[T](String command, IDictionary`2 queryVariables)
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchPackage Error: 0 : Xamarin.iOS encountered the following error(s):
System.Exception: Failed to change active application on server (Generic)
Server command 'ChangeActiveApplication': failed to change active application on server
Comment 1 softlion 2014-05-07 01:47:53 UTC
fixed in latest stable version