Bug 17893 - UIView missing from device, appears in simulator
Summary: UIView missing from device, appears in simulator
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 7.0.7
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-02-19 16:28 UTC by Allie Miller
Modified: 2016-05-24 21:16 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description Allie Miller 2014-02-19 16:28:42 UTC
*Filed on behalf of user*

When using a binding project in a sample Xamarin.iOS project, a UIView does not show up as expected on a device, but it shows up properly when running in simulator. The code that displays the UIView on device is being called. 

Step to reproduce:
1. Run the attached sample project, long press on a blank space
2. Select Rectangle on the quick menu
3. Drag to draw a rectangle
4. Click on the rectangle, on simulator, a bounding rectangle will show up,

Result
It will fail to create the UIView on the device.

Versioning Information:
Mono 3.2.6
Xamarin Studio: 4.2.3
Xamarin.iOS: 7.0.7
Comment 3 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2014-02-20 16:35:54 UTC
Where in the code is the UIView displayed?
Comment 4 Shirley Gong 2014-02-20 16:38:52 UTC
It's called internally when long press in libTools.a.
Comment 5 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2014-02-20 16:54:39 UTC
Would it be possible to get the source code for libTools.a as well?
Comment 7 Shirley Gong 2014-02-20 17:08:36 UTC
Please find the source code in attachment. Thanks.
Comment 8 Shirley Gong 2014-02-20 17:11:32 UTC
The missing view is selectionRectContainerView in "AnnotEditTool" class and the actual drawing is in "ResizeWidgetView" class and "SelectionRectView" class.
Comment 10 Shirley Gong 2014-03-03 13:06:52 UTC
Just an update on this issue. We just realized that the same problem occurs on our native iOS app for all A5 devices, but OK on A6 devices. We are looking into the problem. Thanks for your help!
Comment 11 Sebastien Pouliot 2016-05-24 21:16:10 UTC
Closing based on comment #10