Bug 17484 - Error `Failed to load method 0x6000644 from '/foo/bar/fx.common.dll'`when generating an AOT .so file
Summary: Error `Failed to load method 0x6000644 from '/foo/bar/fx.common.dll'`when gen...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: JIT ()
Version: 3.2.x
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-01-29 10:04 UTC by Andres G. Aragoneses
Modified: 2014-01-29 10:47 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Andres G. Aragoneses 2014-01-29 10:04:09 UTC
Trying to generate a .so AOT file from an assembly with Mono 3.2.1 I'm getting `Failed to load method 0x6000644 from '/foo/bar/fx.common.dll'`. Both in AMD64 and x86.
Comment 2 Zoltan Varga 2014-01-29 10:30:41 UTC
The assembly is missing a reference:

Mono: The following assembly referenced from /Users/vargaz/git/mono/mono/mini/fx.common.dll could not be loaded:
     Assembly:   Microsoft.Ccr.Core    (assemblyref_index=3)
     Version:    2.2.76.0
     Public Key: 31bf3856ad364e35
The assembly was not found in the Global Assembly Cache, a path listed in the MONO_PATH environment variable, or in the location of the executing assembly (/Users/vargaz/git/mono/mono/mini/).
Comment 3 Andres G. Aragoneses 2014-01-29 10:40:41 UTC
Thanks, noted.

But I guess I'll leave the bug open because Mono should have been more informative in the error?
Comment 4 Zoltan Varga 2014-01-29 10:47:54 UTC
Added a more helpful error message.