Bug 17402 - Make Visual Studio debug on device without Apple ID being entered into Xamarin Studio
Summary: Make Visual Studio debug on device without Apple ID being entered into Xamari...
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.8.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Dominique Louis
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-01-23 17:15 UTC by abe
Modified: 2014-10-30 07:50 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description abe 2014-01-23 17:15:09 UTC
In ~/Library/Logs/Xamarin/MonotouchVS/ I have a logfile, at the end it has:

> AppTrvllrCityiOS.app built successfully.
> [23-Jan-2014 14:22:45]  Running tool: EmbeddedResourcesUnpacker
> [23-Jan-2014 14:22:45]  Running tool: IBTool
> [23-Jan-2014 14:22:45]  Running tool: InfoPlistBuilder
> [23-Jan-2014 14:22:45] Error: Tool MonoTouch.Tools.Tools.InfoPlistBuilder failed to run
> [23-Jan-2014 14:22:45] Exception: Exception type: System.IO.InvalidDataException
> No provisioning profiles have been detected. Please visit the iOS Provisioning Portal at http://developer.apple.com to create one.

I copied my mobile provisioning profile to /Users/myUser/Library/MobileDevice/Provisioning Profiles/ and tried again but it still failed.

I absolutely CANNOT enter an Apple ID in xamarin studio, as I am provided with certificates and prov. profiles.
Comment 1 abe 2014-01-23 17:18:25 UTC
Visual studio 2013, Xamarin studio 4.2.2 (build 2)
Comment 2 Jeffrey Stedfast 2014-01-23 17:22:34 UTC
Are you using Xamarin Studio? Or are you using Visual Studio? THe build log you posted above is from Visual Studio.
Comment 3 abe 2014-01-23 17:23:49 UTC
Visual studio. My understanding is that it will use xamarin studio to do the deploy/debug, or is that incorrect?
Comment 4 Marek Habersack 2014-01-24 05:34:08 UTC
(In reply to comment #3)
> Visual studio. My understanding is that it will use xamarin studio to do the
> deploy/debug, or is that incorrect?
It is indeed incorrect. It uses Xamarin.iOS tools to do the build.
Comment 5 abe 2014-01-24 12:00:41 UTC
Ok. I will update the title to be more accurate.
Comment 6 Dominique Louis 2014-01-28 05:08:15 UTC
Abe, if you are using 7.0.5 of the Mac Build Host, is should be using the Xcode database to retrieve the list of Provisioning Profiles. Go to Xcode and ensure that all provision profiles are listed there. Shutdown VS, Then restart the Mac Build Host. Restart VS, connect to the relevant Mac Build host and rebuild your project.
Comment 7 PJ 2014-01-28 14:51:46 UTC
Hi Abe, 

Sorry to tell you to try a bunch of different versions, but the fix isn't actually in iOS 7.0.5. It is in 7.0.6 (which was released to stable just today).

Hope we can get things working for you,

PJ
Comment 8 Shruti 2014-10-30 07:48:08 UTC
I have checked this issue with following steps mentioned below :

I have deleted Apple account from Xcode and Xamarin Studio as well. Now I am not login with apple account on Mac. I created an iPhone app on Visual Studio and deploy on device. App is deploying on device successfully with login apple account.

As per my observation, this issue has been fixed.

Environment Info :

Xamarin   3.7.230.0 
Xamarin.iOS   8.4.0.0
Comment 9 Shruti 2014-10-30 07:50:38 UTC
I apologize for incorrect sentence of last line of Second paragraph in comment(8).  

Correct sentence is : App is deploying on device successfully without login apple account.