Bug 16648 - Double clicking the Application Name not set and/or Bundle Identifier not set errors should open Properties, not Info.plist as source.
Summary: Double clicking the Application Name not set and/or Bundle Identifier not set...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.10.x
Hardware: PC Windows
: Normal enhancement
Target Milestone: ---
Assignee: vsx
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-12-06 12:39 UTC by PJ
Modified: 2015-07-16 08:10 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description PJ 2013-12-06 12:39:10 UTC
Steps to reproduce:

1) Create a template project
2) Build
3) See errors about needing app name / bundle identifier (not great, but we have this behavior until we implement generating them)
4) Double click the error

Expected:

Opens iOS Application property page

Actual:

Opens Info.plist as source
http://screencast.com/t/QtxJ7jT9


This is just not implemented yet, but my environment is:

Win 8 x86
VS2013
MTVS 1.10.29
Comment 1 Rajneesh Kumar 2015-07-16 08:10:47 UTC
I have checked this issue with the latest stable build XVS 3.11.666 + XI 8.10.3.2. To check this issue I have removed Application name, Bundle Identifier and build  and deploy the the application, it deploy successfully however it shows me following warning regarding Bundle Identifier:

Warning 1 Project does not have bundle identifier specified. Using 'com.xamarin.Mohit1' to match provisioning profile. C:\Program Files (x86)\MSBuild\Xamarin\iOS\Xamarin.iOS.Common.targets 401 3 App60

Screencast:  http://www.screencast.com/t/rsQNRieT

Now I am not getting any error as mentioned in the bug description, hence I am closing this issue.

Thanks..!

Environment Info:

Microsoft Visual Studio Professional 2013
Version 12.0.31101.00 Update 4
Microsoft .NET Framework
Version 4.5.50938
Installed Version: Professional
Xamarin   3.11.666.0 (ebae43a)
Visual Studio extension to enable development for Xamarin.iOS and
Xamarin.Android.
Xamarin.Android   5.1.4.16 (5f55a9ef61c11b6ce0890bc91e4c71b1b92be214)
Visual Studio plugin to enable development for Xamarin.Android.
Xamarin.iOS   8.10.2.0 (67b390d0d1bd741582cf7b7fd3ffea08583a3f83)
Visual Studio extension to enable development for Xamarin.iOS.