Bug 16581 - "make dist" fails: ../mono-3.2.5/docs/sources: No such file or directory
Summary: "make dist" fails: ../mono-3.2.5/docs/sources: No such file or directory
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: packaging ()
Version: 3.2.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-12-04 03:29 UTC by Ryan Schmidt
Modified: 2013-12-05 08:18 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Ryan Schmidt 2013-12-04 03:29:17 UTC
The mono 3.2.5 tarball is broken. I'm trying to follow these instructions for building a corrected tarball:

http://www.pokorra.de/2013/12/building-the-latest-mono-and-monodevelop-on-obs/

Running "make dist" fails for me on OS X 10.9 Mavericks:


/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/usr/bin/make  \
	  top_distdir="../mono-3.2.5" distdir="../mono-3.2.5/docs" \
	  dist-hook
../mono-3.2.5/docs/sources
make[3]: ../mono-3.2.5/docs/sources: No such file or directory


This seems to be because docs/Makefile.am contains these lines:


dist-hook:
	$(mkdir_p)  $(distdir)/sources
	$(mkdir_p)  $(distdir)/svgs
	$(mkdir_p)  $(distdir)/HtmlAgilityPack
	cp sources/*  $(distdir)/sources
	cp svgs/*     $(distdir)/svgs
	cp HtmlAgilityPack/*     $(distdir)/HtmlAgilityPack


Perhaps the variable $(mkdir_p) is empty.

FYI `mkdir -p` does work on OS X.
Comment 1 Zoltan Varga 2013-12-04 20:12:06 UTC
You might have an old version of automake on your system, what does mono/install-sh point to ?
Comment 2 Ryan Schmidt 2013-12-04 23:11:14 UTC
I had automake 1.12.1 installed with MacPorts; I downgraded to that version because the official tarball seemed to have been made with that version.

$ ls -l mono/install-sh
lrwxr-xr-x  1 rschmidt  staff  41 Dec  4 01:23 mono/install-sh -> /opt/local/share/automake-1.12/install-sh
Comment 3 Zoltan Varga 2013-12-05 07:20:12 UTC
I have 1.14 and it works ok.
Comment 4 Ryan Schmidt 2013-12-05 07:55:21 UTC
Sorry about that. Confirmed that it does work with automake 1.14. I figured since the official tarball was made with 1.12.1 I should use that, but I guess there is some OS X-specific problem with 1.12.1.
Comment 5 Ryan Schmidt 2013-12-05 08:05:40 UTC
automake 1.12.2 works too. From the automake NEWS file:


Bugs fixed in 1.12.2:

...

* Bugs introduced by 1.12.1:

  - Automake provides once again the '$(mkdir_p)' make variable and the
    '@mkdir_p@' substitution (both as simple aliases for '$(MKDIR_P)'),
    for better backward-compatibility.
Comment 6 Zoltan Varga 2013-12-05 08:18:03 UTC
-> FIXED.