Bug 16419 - Application Crashes On Device
Summary: Application Crashes On Device
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: XI runtime ()
Version: 7.0.4.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-11-23 23:21 UTC by aziz
Modified: 2016-05-24 20:56 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description aziz 2013-11-23 23:21:11 UTC
I had a working application that I've been developing for a while. However, lately, when deployed onto a device using the Ad-Hoc or App Store provisioning profile, the app crashes instantly, and I get this in the Xcode Console:
Nov 23 23:18:09 Azizs-iPad kernel[0] <Debug>: launchd[1503] Container: /private/var/mobile/Applications/2DF2E131-0A48-4C49-90C8-A4328A0184B1 (sandbox)
Nov 23 23:18:09 Azizs-iPad networkd[77] <Warning>: Analytics Engine: double ON for app: com.azizmb.bucket
Nov 23 23:18:09 Azizs-iPad Raindrop[1503] <Warning>: MonoTouch: Could not find the required assembly 'Raindrop.exe' in the app. This is usually fixed by cleaning and rebuilding your project; if that doesn't work, please file a bug report: http://bugzilla.xamarin.com
Nov 23 23:18:09 Azizs-iPad com.apple.launchd[1] (UIKitApplication:com.azizmb.bucket[0xc49e][1503]) <Error>: (UIKitApplication:com.azizmb.bucket[0xc49e]) Exited with code: 1
Nov 23 23:18:09 Azizs-iPad com.apple.launchd[1] (UIKitApplication:com.azizmb.bucket[0xc49e]) <Notice>: (UIKitApplication:com.azizmb.bucket[0xc49e]) Throttling respawn: Will start in 2147483647 seconds
Nov 23 23:18:09 Azizs-iPad backboardd[28] <Warning>: Application 'UIKitApplication:com.azizmb.bucket[0xc49e]' exited abnormally with exit status 1

Application works fine in Simulator, or in Debug mode. I've tried with no linking, link all assemblies and SDK only. The application always crashes.
Comment 1 Sebastien Pouliot 2013-11-25 13:13:24 UTC
Please include all the versions of the software you're using on your computer [1] and which version of iOS you're using on your devices.

You should also find a crash log on your device. Please symbolicate it (inside Xcode's organizer) and attach it to the bug report.

[1] The easiest way to get exact version information is to use the "Xamarin Studio" menu, "About Xamarin Studio" item, "Show Details" button and copy/paste the version informations (you can use the "Copy Information" button).
Comment 2 Sebastien Pouliot 2016-05-24 20:56:02 UTC
We have not received the requested information. If you are still experiencing this issue please provide all the requested information and re-open the bug report. Thanks!