Bug 16262 - Warning icon on every file in VS solution explorer
Summary: Warning icon on every file in VS solution explorer
Status: RESOLVED UPSTREAM
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.8.x
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Dominique Louis
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-11-15 09:26 UTC by Andy
Modified: 2014-01-07 12:36 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED UPSTREAM

Description Andy 2013-11-15 09:26:35 UTC
VS 2010. Project builds fine. Doesn't happen on other projects
Comment 1 Akhilesh kumar 2013-11-20 07:43:34 UTC
Today we have checked this issue and we are not able to reproduce this issue.

Can you please provide some steps(or screencast) and sample application so that we can reproduce this issue over here.
Comment 2 Andy 2013-12-03 13:51:24 UTC
I tried to copy the project to the PC, and the problem went away. I even tried to recopy back the project, but the problem remained on the Mac.

I tried removing progressively a number of files and now and then it went away. But it wasn't always the same files... now there are a lot of files in the project: can that be the problem ? (like 400 I think)
Comment 3 Andy 2014-01-05 14:19:12 UTC
Confirming it: I tried with different project. If the project is on the Mac, in a while I'm progressively seeing all icons marked with yellow triangles. On the PC, none.

Now: would you suggest to keep all the projects on the PC ?
Comment 4 Marek Habersack 2014-01-07 08:26:53 UTC
I don't know what version of of .net you have installed, but starting from 4.5 the default trust for remote files has changed to NOT trust them which sometimes prevents VS from opening them (or even deploying some projects). This is the setting:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd409252%28v=vs.110%29.aspx

adding it to devenv.exe.config should make things work smoother.

And yes, keep the files on PC.
Comment 5 Andy 2014-01-07 09:16:42 UTC
Uhm thanks for the info ! However, I'm afraid it's at least something to do with file count. With a few files it won't happen...
Comment 6 Marek Habersack 2014-01-07 11:54:07 UTC
It might be limitation of CIFS/SMB on the number of simultaneously opened files or something related.
Comment 7 Andy 2014-01-07 12:36:11 UTC
Uhm excellent suggestion. Made me crazy testing for causes, weird thing I never found anything on VS support forums