Bug 16253 - AppIcon still appearing in Dock while user has removed it from 'Mac OS X Application target' and from Project->Resources
Summary: AppIcon still appearing in Dock while user has removed it from 'Mac OS X Appl...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin.Mac
Classification: Desktop
Component: Samples ()
Version: 1.6.19
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: 2.0.x
Assignee: Chris Hamons
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-11-15 03:58 UTC by narayanp
Modified: 2015-03-02 07:30 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description narayanp 2013-11-15 03:58:59 UTC
Steps to reproduce:
1. Open or create XamMac application.
2. Open Project Option->Mac OS X Application.
3. Set App Icon
4. Debut or run application.
5. Observe that app icon displayed in Dock.
6. Unset app icon from Mac OS X Application.
7. Also remove icon from Project->Resources(it may be hidden)
8. Debug or run the application.

Actual Result: App Icon still displayed in Dock.

Expected Result: Unset App Icon should not displayed in Dock.

Supplement info:
http://screencast.com/t/o5dkwdqFH
IDE log: https://gist.github.com/saurabh360/869a062db568d1733a40

Regression Status:
NOT A REGRESSION: Same behavior happening with stable X.S 4.1.13 and stable X.Mac 1.6.19
Comment 1 Chris Hamons 2015-02-19 17:16:02 UTC
narayanp,

I am not seeing this with XM 1.10. There appears to be some sort of icon caching, so forcing a clean and / or using the command "killall Dock" to restart the doc may be necessary to refresh the icon in question.

See this SO question to generate an icon:

http://stackoverflow.com/questions/12306223/how-to-manually-create-icns-files-using-iconutil
Comment 2 Mohit Kheterpal 2015-03-02 07:30:07 UTC
I have checked this issue and this issue is working fine with Xam.mac 1.12.0.8.

Hence closing this issue.

thanks