Bug 15846 - App Crash using async/await on iOS Device w/Link SDK and debug disabled (release/ad-hoc builds)
Summary: App Crash using async/await on iOS Device w/Link SDK and debug disabled (rele...
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 15506
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Pre-release ()
Version: 7.0.3.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-10-31 09:24 UTC by Victor H. Maksimenko
Modified: 2013-10-31 09:42 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
crash log (36.30 KB, application/octet-stream)
2013-10-31 09:24 UTC, Victor H. Maksimenko
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 15506

Description Victor H. Maksimenko 2013-10-31 09:24:49 UTC
Created attachment 5291 [details]
crash log

Hello there,

After upgrading to Xamarin iOS 7.0.3 (alpha release channel), the app continues to work OK in the simulator, but when a build is uploaded to a real device with "Enable debugging" disabled or "Linker behavior" set to "Link SDK assemblies only" the app crashes as soon as an async call is made (and the app even skip the try/catch blocks)

Changing the "Enable debugging" setting to enabled or changing the linker behavior setting to "Don't link" makes the app work correctly in the real device. 

Going back to 7.0.2 also makes the app work correctly in a real device (w/no debugging and w/linking enabled).

Please, let me know if you need any additional info,

Thanks

PS. Below is the Xamarin Studio about log (Xcode organizer crash log attached)

=== Xamarin Studio ===

Version 4.1.12 (build 6)
Installation UUID: 6a437fa0-502a-46be-bd1e-508d7177f4c8
Runtime:
	Mono 3.2.3 ((no/8d3b4b7)
	GTK+ 2.24.20 theme: Raleigh
	GTK# (2.12.0.0)
	Package version: 302030000

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 5.0.1 (3335.23)
Build 5A2053

=== Xamarin.iOS ===

Version: 7.0.3.213 (Indie Edition)
Hash: cea17d0
Branch: 
Build date: 2013-18-10 17:54:48-0400

=== Xamarin.Mac ===

Xamarin.Mac: Not Installed

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.10.0 (Indie Edition)
Android SDK: /Users/mm/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-mac_x86
	Supported Android versions:
		2.1   (API level 7)
		2.2   (API level 8)
		2.3   (API level 10)
		3.1   (API level 12)
		4.0   (API level 14)
		4.0.3 (API level 15)
		4.3   (API level 18)
Java SDK: /usr
java version "1.7.0_40-ea"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_40-ea-b38)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.0-b55, mixed mode)

=== Build Information ===

Release ID: 401120006
Git revision: a9ae69a4bf37955e4ab4df0cec7804f574c51f72
Build date: 2013-09-25 16:59:37+0000
Xamarin addins: 761ae26f220068dda0b62f0dd2253f617589a8c6

=== Operating System ===

Mac OS X 10.9.0
Darwin Vics-MBP.local 13.0.0 Darwin Kernel Version 13.0.0
    Thu Sep 19 22:22:27 PDT 2013
    root:xnu-2422.1.72~6/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Sebastien Pouliot 2013-10-31 09:42:04 UTC
There's a known issue for release builds (or any build where `strip` is used) with 7.0.3.213. That's fixed in a later build but it's not released yet.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 15506 ***