Bug 15399 - AVPlayer is missing the Volume Property
Summary: AVPlayer is missing the Volume Property
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin.Mac
Classification: Desktop
Component: Library (Xamarin.Mac.dll) ()
Version: 1.6.19
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Aaron Bockover [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-10-15 08:03 UTC by Mike James
Modified: 2013-10-22 11:51 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Mike James 2013-10-15 08:03:26 UTC
A customer is using AVPlayer of AVFoundation and wants to set the volume. 

I had a look at the Apple class reference for AVplayer here: 

https://developer.apple.com/library/mac/documentation/AVFoundation/Reference/AVPlayer_Class/Reference/Reference.html#//apple_ref/occ/instp/AVPlayer/volume

It states that the class should have a Volume property which our bindings appear to lack.
Comment 1 Sebastien Pouliot 2013-10-22 11:51:11 UTC
fixed in maccore / 0caae3017c8484a17582126f0bdd7fd6db19254f

The Volume and Muted properties were only added in XI (new in iOS7). I enabled them for the Mac (since they were available since Lion).

A future release a XamMac will have them.