Bug 15317 - Certain UIButton types no longer render in iOS 6 + extra large fonts on UISegment control.
Summary: Certain UIButton types no longer render in iOS 6 + extra large fonts on UISeg...
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 6.4.4
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-10-09 20:01 UTC by Jon Goldberger [MSFT]
Modified: 2014-11-06 09:53 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Test Case (9.17 KB, application/zip)
2013-10-09 20:01 UTC, Jon Goldberger [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Jon Goldberger [MSFT] 2013-10-09 20:01:54 UTC
Created attachment 5103 [details]
Test Case

As per the subject line, certain UIButtons render properly on iOS 7 but no longer do so on iOS 6. The button is still there and can be touched but it simply doesn't draw itself. This is easily reproducible. Create a new project for iOS 6, add a UIButton of type "InfoXXXX" to a XIB and run the project. No button visible – but it is touchable. Also, the "Add Contact" and "Detail Disclosure" button types do not draw themselves.

Is this problem fixed in an upcoming beta? I need to submit to the App Store urgently for iOS 7 compatibility but this will break the app for iOS 6 which isn't acceptable to my users!

My dev environment is fully patched on the stable channel.
========================================================================================
Version info:

=== Xamarin Studio ===

Version 4.0.12 (build 3)
Installation UUID: c2b280df-079e-4500-bf47-fa93690eb584
Runtime:
Mono 3.2.3 ((no/8d3b4b7)
GTK 2.24.20
GTK# (2.12.0.0)
Package version: 302030000

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 5.0 (3332.22)
Build 5A1412

=== Xamarin.iOS ===

Version: 7.0.1.4 (Business Edition)
Hash: 4cfca2f
Branch:
Build date: 2013-20-09 23:14:32-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 4.8.1 (Business Edition)
Android SDK: /Users/joe/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-mac_x86
Supported Android versions:
2.1 (API level 7)
2.2 (API level 8)
2.3 (API level 10)
3.1 (API level 12)
4.0 (API level 14)
4.0.3 (API level 15)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_51"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_51-b11-457-11M4509)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.51-b01-457, mixed mode)

=== Xamarin.Mac ===

Xamarin.Mac: 1.6.19

=== Build Information ===

Release ID: 400120003
Git revision: 593d7acb1cb78ceeeb482d5133cf1fe514467e39
Build date: 2013-08-07 20:30:53+0000
Xamarin addins: 25a0858b281923e666b09259ad4746b774e0a873

=== Operating System ===

Mac OS X 10.8.4
Darwin Josephs-MacBook-Pro.local 12.4.0 Darwin Kernel Version 12.4.0
Wed May 1 17:57:12 PDT 2013
root:xnu-2050.24.15~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Joseph Hanna 2013-10-09 21:30:52 UTC
This is a high priority bug - I cannot change the important level as it was raised by a support rep.

Please fix this in the next release.
Comment 3 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2013-10-10 18:09:14 UTC
This seems to be an issue with xibs in Xcode 5.

If I enable compatibility with Xcode 4.6 [1] when editing the xib, the buttons show up fine. Can you confirm if this works for you?

[1] http://i.imgur.com/dM3eSgf.png
Comment 4 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2014-11-06 09:53:41 UTC
No response in 1 year; closing.