Bug 15215 - Simulator on mac build host not respecting iOS version chosen in VS
Summary: Simulator on mac build host not respecting iOS version chosen in VS
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 0.x Insider Preview
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Dominique Louis
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-10-04 16:34 UTC by Timothy Risi
Modified: 2015-01-05 11:21 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description Timothy Risi 2013-10-04 16:34:30 UTC
Using XIVS version 1.6.53, happens in both VS2012 and 2013.

Steps to reproduce:
1.  Open an iOS project in Visual Studio
2.  Pair with mac build host
3.  Debug using iPhone Simulator

Expected result:
Simulator launches using the iOS version selected in Visual Studio

Actual Result:
Simulator launches with whatever iOS version was last used, ignoring version selected in VS
Comment 1 GouriKumari 2013-10-08 18:29:03 UTC
Verified the bug with Xamarin.iOS for VS 1.6.60, with  ios simulator versions 5.0, 5.1 and 6.0

Actual result: Simulator did launch with the iOS version selected in Visual Studio. 

@ Risi: Is the simulator respective to the selected iOS versions in VS installed in mac build host ? If not,  it can be that mac build host is opening an installed version of simulator.

Please check if this is the case, otherwise reopen the bug.

Supplemental Info:
http://screencast.com/t/cj154968go

Test Env:
VS2012
Windows7
Xamarin.iOs for VS 1.6.60.msi