Bug 15166 - Building PCL results in an error in Windows (at least)
Summary: Building PCL results in an error in Windows (at least)
Status: NEW
Alias: None
Product: Tools
Classification: Mono
Component: xbuild ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-10-03 09:59 UTC by Staz
Modified: 2015-05-28 03:49 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 15166 on GitHub or Developer Community if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: GitHub Markdown or Developer Community HTML
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEW

Description Staz 2013-10-03 09:59:57 UTC
It seems that any PCL project on Windows results in the an error. I copied the .NETPortable directory from C:\Program Files (x86)\Reference Assemblies\Microsoft\Framework to C:\Program Files (x86)\Mono-3.2.3\lib\mono\xbuild-frameworks as instructed in http://forums.xamarin.com/discussion/6334/problem-with-pcl-support-after-update.

The error details are the following: (xbuild run with /verbosity:diagnostic )

<snip>
        Task "GetReferenceAssemblyPaths"
                Using task GetReferenceAssemblyPaths from Microsoft.Build.Tasks.GetReferenceAssemblyPaths, Microsoft.Build.Tasks.v4.0, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a
                Looking for framework '.NETPortable,Version=v4.0,Profile=Profile5' in root path 'C:\PROGRA~2\MONO-3~1.3\lib\mono\4.5\..\xbuild-frameworks'
                Found framework definition list 'C:\PROGRA~2\MONO-3~1.3\lib\mono\4.5\..\xbuild-frameworks\.NETPortable\v4.0\Profile\Profile5\RedistList\FrameworkList.xml' for framework '.NETPortable,Version=v4.0,Profile=Profile5'
        Done executing task "GetReferenceAssemblyPaths"
        Done building target "GetReferenceAssemblyPaths" in project "<snip>".
: error : Error building target GetReferenceAssemblyPaths: UNC paths should be of the form \\server\share.
Error building target GetReferenceAssemblyPaths: System.ArgumentException: UNC paths should be of the form \\server\share.
  at System.IO.Path.InsecureGetFullPath (System.String path) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.Path.GetFullPath (System.String path) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.FileInfo..ctor (System.String fileName) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.IO.FileInfo:.ctor (string)
  at System.IO.DirectoryInfo.GetFiles (System.String searchPattern) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.IO.DirectoryInfo:GetFiles (string)
  at Microsoft.Build.BuildEngine.DirectoryScanner.ParseIncludeExclude (System.String[] input, Int32 ptr, System.IO.DirectoryInfo directory, Boolean recursive) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.DirectoryScanner.ParseIncludeExclude (System.String[] input, Int32 ptr, System.IO.DirectoryInfo directory) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.DirectoryScanner.ProcessInclude (ITaskItem include_item, System.Collections.Generic.Dictionary`2 excludedItems, System.Collections.Generic.List`1 includedItems) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.DirectoryScanner.Scan () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.BuildItem.Evaluate (Microsoft.Build.BuildEngine.Project project, Boolean evaluatedTo) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.BuildTaskItem.Execute () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.TaskBatchingImpl.Run (IBuildTask buildTask, System.Boolean& executeOnErrors) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.TaskBatchingImpl.Build (IBuildTask buildTask, System.Boolean& executeOnErrors) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.TargetBatchingImpl.RunTargetWithBucket (System.Collections.Generic.Dictionary`2 bucket, Microsoft.Build.BuildEngine.Target target, System.Boolean& executeOnErrors) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.TargetBatchingImpl.Run (Microsoft.Build.BuildEngine.Target target, System.Boolean& executeOnErrors) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.TargetBatchingImpl.Build (Microsoft.Build.BuildEngine.Target target, System.Boolean& executeOnErrors) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Microsoft.Build.BuildEngine.Target.DoBuild (System.Boolean& executeOnErrors) [0x00000] in <filename unknown>:0
Done building project "<snip>".-- FAILED
Comment 1 zane_zhang 2015-05-28 03:49:28 UTC
when to fix this bug? do you have a plan?