Bug 15013 - Stuck at Terminating running application
Summary: Stuck at Terminating running application
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: Debugger ()
Version: 4.8.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Jérémie Laval
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-09-26 09:11 UTC by Samo Pajk
Modified: 2017-07-03 06:35 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description Samo Pajk 2013-09-26 09:11:38 UTC
With latest few releases of Xamarin Studio and Mono for Android I am having problems with debugger, which fails to connect to Android device. The application runs fine when deploying to device that was freshly booted, but after a few deploys the XS is stuck at "Terminating running application", and the application output looks something similar to this:

Forwarding debugger port 8821
Forwarding console port 8822
Detecting existing process

This happens when deploying app to Android devices with system version lower than 4.0. And I also found out that the bug mostly but not always happens when I am stepping through code, and then terminate application while I am still in debugging process. It also happens sometimes after exceptions are thrown and debugger automatically stops at the point of where the exception was thrown. If I try to deploy application after the described procedure XS is stuck at "Terminating running application". Application is then never deployed, restarting XS and disconnecting device does not help, the only thing that helps is restarting the phone and then deployment works fine, but usually not for long, which is very annoying.
Comment 1 Prashant [MSFT] 2017-07-03 06:35:50 UTC
Thank you for taking the time to submit this report. After reviewing the description of this bug, we believe it no longer affects the current version of Xamarin.Android. If you are still experiencing the issue after updating your packages, please reopen this report with an attached reproduction.