Bug 14978 - [MTVS] User is unable to connect with server via configure Host manually
Summary: [MTVS] User is unable to connect with server via configure Host manually
Status: VERIFIED DUPLICATE of bug 12562
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.6.x
Hardware: PC Windows
: High normal
Target Milestone: 1.6.x (connection)
Assignee: dean.ellis
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-09-25 07:16 UTC by Mohit Kheterpal
Modified: 2015-01-05 11:20 UTC (History)
9 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED DUPLICATE of bug 12562

Description Mohit Kheterpal 2013-09-25 07:16:33 UTC
Steps to reproduce :
1) Open VS 
2) Go to Tools -> Options -> Xamarin -> iOS Setting
3) Click configure
4) Click on configure host manually
5) Enter IP address of server

Actual result : Unable to connect to build host. 

Expected : It should connect to build host successfully.

Supplement info :
Build Host Diagnosis: http://screencast.com/t/7EYzhhS0xuX
mtb server log : https://gist.github.com/AkhileshKumar01/5611abf9db8ffa8fda1e
Server terminal output : https://gist.github.com/AkhileshKumar01/2c43a0edfe6321591a45

Environment info : 
All windows and Mac
VS 2010 / 2012
MTVS 1.5.369
X.iOS 7.0.2.5
Xcode 5 and 4.6.3
Mono 3.2.3
Comment 1 GouriKumari 2013-10-07 19:11:08 UTC
This bug is a duplicate of bug 12562

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 12562 ***
Comment 2 Mohit Kheterpal 2013-11-15 08:49:01 UTC
Today we have checked this issue with following builds :

VS 2013
MTVS 1.8.365

Now we are able to connect to build host via Configured Host manually IP address.

Screencast : http://screencast.com/t/TIVYOlkoCJ

Hence closing this issue