Bug 14804 - stderr: warning MT0001: '-devname' was provided without any device-specific action
Summary: stderr: warning MT0001: '-devname' was provided without any device-specific a...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.3.x
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Dominique Louis
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-09-17 10:26 UTC by Andy
Modified: 2014-01-07 10:21 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Andy 2013-09-17 10:26:05 UTC
Random - don't understand when but when it starts it won't go away easily

[2013-09-17 16:23:43.5] Starting /Developer/MonoTouch/usr/bin/mtouch -sdkroot "/Applications/Xcode.app/Contents/Developer" --devname "iPhone 6.1" --launchsim "/Users/Andy/Library/Caches/Xamarin/mtbs/builds/Alchemic_Test/5cc49f20-581f-49ee-9979-e173fe548279/output/Debug/iPhoneSimulator/Alchemic_Test.app" -stdout "/Users/Andy/Library/Logs/Xamarin/MonoTouchVS/Simulator/Alchemic_Test/5cc49f20-581f-49ee-9979-e173fe548279/out.log" -stderr "/Users/Andy/Library/Logs/Xamarin/MonoTouchVS/Simulator/Alchemic_Test/5cc49f20-581f-49ee-9979-e173fe548279/err.log" --device 1 -argument=-monodevelop-port -argument=49338 -sdk 6.1
[2013-09-17 16:23:44.6] stderr: warning MT0001: '-devname' was provided without any device-specific action
[2013-09-17 16:23:44.8] 
[2013-09-17 16:23:44.8] stdout: Starting iOS simulator 6.1
[2013-09-17 16:23:44.8] Launching application
[2013-09-17 16:23:44.8] ERR: There was an error launching the application: iOS Simulator failed to install the application.
[2013-09-17 16:23:44.8]
Comment 2 Ian Jones 2013-09-27 19:46:30 UTC
Andy,
I just had the same issue, and solved it as per bug 14891 :-
https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=14891
with the additional steps :-
1. removed the app from the simulator,
2. added the "-cxx" as per bug 14891,
3. restarted Xamarin studio.
All working again :)
Comment 3 Dominique Louis 2013-09-30 04:19:02 UTC
Andy,
  Unfortunately if it happens randomly that will make is very difficult to repro the issue and there just isn't enough information to fix this. 
Could you provide a crash log or similar?

Thanks.
Comment 4 Andy 2013-09-30 06:42:58 UTC
It's all there, what I have
Comment 5 Dominique Louis 2013-10-13 21:08:14 UTC
Andy with this issue had you filled out all the app info in the iOS Application tab?
Comment 6 Andy 2013-10-14 03:20:17 UTC
Yes, sure. It worked before too
Comment 7 Miguel de Icaza [MSFT] 2014-01-05 10:49:37 UTC
Reopening.
Comment 8 Marek Habersack 2014-01-07 05:52:53 UTC
Andy,

The -devname usage is fixed in the current monotouch beta and will be part of the next release. The warning is harmless.

In order to try to get the extra information for the failed launch, can you please open project properties then switch to the "iOS Build" page and put

-v -v -v

in the "Additional mtouch arguments" text entry towards the bottom of the "General" tab. This should give us extra information whenever the situation happens again - please send us the logs when/if that happens. Thanks.
Comment 9 Andy 2014-01-07 06:06:56 UTC
Thanks, I think I worked around it a while ago, although can't remember how now. 

There's a problem for beta channel users: no changelog. How can we know what's fixed and what to try ?
Thanks
Comment 10 Marek Habersack 2014-01-07 08:13:30 UTC
Change logs are currently published on release time. We'll consider making them part of beta releases.
Comment 12 Andy 2014-01-07 08:17:44 UTC
Ok thanks. Here is my point of view:

how can we use betas if we don't know what's tested/fixed ?? The whole point of your betas is that, when we can't use the software for some reasons, we wait for you to fix issues and try them on betas. We're left again to guess ...

More, it would be helpful, given the amount of serious bugs, to have expected release date/version on the bug itself. This happens very rarely
Comment 13 Miguel de Icaza [MSFT] 2014-01-07 10:21:43 UTC
There is no reason to delay the release notes.