Bug 14709 - Extra new line when creating new file from template
Summary: Extra new line when creating new file from template
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Project Management ()
Version: Trunk
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: (C8)
Assignee: Matt Ward
URL:
: 32660 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-09-13 02:28 UTC by Lopatkin Ilja
Modified: 2016-06-23 17:26 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Lopatkin Ilja 2013-09-13 02:28:23 UTC
You may try to follow these steps:

File -> New -> File... -> General -> Empty Class (C#).

Newly created file will look like this:

@@@ BEGIN @@@
using System;

namespace Stek.Delo.Win {
    public class EmptyClass {
        public EmptyClass() {
        }
    }
}


@@@ END @@@

I believe that the last empty line is unneccesary here. The same thing goes to VB and F# templates so I think it's somewhat general and do not depend on my C# formatting policies.
Comment 1 David Siegel 2014-01-22 13:45:14 UTC
Seconding this.
Comment 2 Marius Ungureanu 2015-07-31 08:48:52 UTC
*** Bug 32660 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Jatin 2015-11-20 01:34:45 UTC
I have checked this issue with C6 build Xamarin Studio 5.10.0.871 and I am also getting the same issue.

Screencast regarding same: http://www.screencast.com/t/g2q2OkGAuTE

Environment Info:
=== Xamarin Studio ===

Version 5.10 (build 871)
Installation UUID: 418b8a9b-5bd8-4012-8e1a-7274e95ae739
Runtime:
	Microsoft .NET 4.0.30319.42000
	GTK+ 2.24.23 (MS-Windows theme)
	GTK# 2.12.30

=== Xamarin.Profiler ===

Not Installed

=== Xamarin.Android ===

Version: 6.0.0 (Enterprise Edition)
Android SDK: F:\LanguagSDK\AndroidApp\android-sdk
	Supported Android versions:
		2.3    (API level 10)
		4.0.3  (API level 15)
		4.2    (API level 17)
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
		5.1    (API level 22)
		6.0    (API level 23)

SDK Tools Version: 24.4

SDK Platform Tools Version: 23.0.1

SDK Build Tools Version: 23.0.1


Java SDK: C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_71
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Version: 0.6.2
Location: C:\Program Files\Xamarin Android Player\DeviceManager.exe

=== Build Information ===

Release ID: 510000871
Git revision: 4e9c5abb5ffdae12ba02ac49da83f8b2011dbb88
Build date: 2015-11-12 07:16:34-05
Xamarin addins: 55007ed0e56436f385d8e26394a45be563abc7e8
Build lane: monodevelop-windows-cycle6

=== Operating System ===

Windows 6.1.7601.65536 (64-bit)
Comment 4 xamarin-release-manager 2016-06-22 09:42:56 UTC
Fixed in version 6.1.0.5020 (master)

Author: Matt Ward
Commit: 2da3fbfacf69f48af7c13111d0133ffb7d43ec58 (mono/monodevelop)
Comment 5 Manish Sinha 2016-06-23 17:26:27 UTC
I can verify this is fixed in Version 6.1 (build 5038)