Bug 14553 - System.NullReferenceException after upgrading to Xamarin.iOS 6.4.4.12
Summary: System.NullReferenceException after upgrading to Xamarin.iOS 6.4.4.12
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Xamarin.iOS.dll ()
Version: 6.4.4
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-09-09 08:57 UTC by Hendrik Jan Schuurkamp
Modified: 2016-05-24 19:41 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screenshot bug (55.61 KB, image/png)
2013-09-10 02:38 UTC, Hendrik Jan Schuurkamp
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description Hendrik Jan Schuurkamp 2013-09-09 08:57:58 UTC
Description of Problem:
System.NullReferenceException after upgrading to Xamarin.iOS 6.4.4.12


Additional Information:


Xamarin Studio
Version 4.0.12 (build 3)
Installation UUID: 8b945a80-8ddf-441a-b20b-5d7fef249579
Runtime:
	Mono 3.2.0 ((no/7c7fcc7)
	GTK 2.24.20
	GTK# (2.12.0.0)
	Package version: 302000000

Xamarin.Android
Version: 4.8.1 (Enterprise Edition)
Android SDK: /Users/HJS/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-mac_x86
	Supported Android versions:
		2.1 (API level 7)
		2.2 (API level 8)
		2.3 (API level 10)
		3.1 (API level 12)
		4.0 (API level 14)
Java SDK: /usr
java version "1.6.0_51"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_51-b11-456-11M4508)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.51-b01-456, mixed mode)

Apple Developer Tools
Xcode 4.6.1 (2067)
Build 4H512

Xamarin.Mac
Xamarin.Mac: Not Installed

Xamarin.iOS
Version: 6.4.4.12 (Business Edition)
Hash: 62e07d5
Branch: 
Build date: 2013-26-08 14:21:47-0400

Build Information
Release ID: 400120003
Git revision: 593d7acb1cb78ceeeb482d5133cf1fe514467e39
Build date: 2013-08-07 20:30:53+0000
Xamarin addins: 25a0858b281923e666b09259ad4746b774e0a873

Operating System
Mac OS X 10.7.5
Darwin Hendriks-MacBook-Pro.local 11.4.2 Darwin Kernel Version 11.4.2
    Thu Aug 23 16:25:48 PDT 2012
    root:xnu-1699.32.7~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Mikayla Hutchinson [MSFT] 2013-09-09 14:11:19 UTC
Where/when does the NRE happen? Is it in Xamarin Studio or in your app? Do you have a stack trace?
Comment 2 Hendrik Jan Schuurkamp 2013-09-10 02:38:24 UTC
Created attachment 4818 [details]
Screenshot bug

Happens debugging the app on ipad simulator. 
App runs ok when running on ipad device
Comment 3 Sebastien Pouliot 2016-05-24 19:41:29 UTC
I suspect this root issue was found a long time ago, but it's status was never updated.

If you are still experiencing this issue please provide all the requested information and re-open the bug report. Thanks!