Bug 144 - mtouch failed with no output
Summary: mtouch failed with no output
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: 4.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- blocker
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-08-02 05:16 UTC by kelthar
Modified: 2011-08-04 17:09 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Crash report (11.08 KB, text/plain)
2011-08-02 05:16 UTC, kelthar
Details
Solution in TestGame\XnaTouch.TestGame.Free.sln (2.16 MB, application/octet-stream)
2011-08-02 19:23 UTC, kelthar
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Comment 1 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2011-08-02 05:32:35 UTC
Could you attach your project or a reproducible test case?
Comment 3 kelthar 2011-08-02 19:24:06 UTC
Could you make the attachment private or something?
Comment 4 Miguel de Icaza [MSFT] 2011-08-02 19:28:01 UTC
Reopening, we now have the sample
Comment 5 Sebastien Pouliot 2011-08-03 17:26:20 UTC
Note: I had to remove some (missing) files from the solution (content only) but I did get the error 134.


AOT Compilation exited with code 134, command:
MONO_PATH=/Users/sebastienpouliot/Downloads/BlowHimUp\ copy/TestGame/TestGame/bin/iPhone/Release/XnaTouch.TestGame.app /Developer/MonoTouch/usr/bin/arm-darwin-mono --aot=full,static,asmonly,nodebug,outfile=/var/folders/fI/fIDK1klFH6yDR8NRb2cq-++++TI/-Tmp-/tmp7f62f508.tmp/XnaTouch.Framework.dll.6.s "/Users/sebastienpouliot/Downloads/BlowHimUp copy/TestGame/TestGame/bin/iPhone/Release/XnaTouch.TestGame.app/XnaTouch.Framework.dll"
Mono Ahead of Time compiler - compiling assembly /Users/sebastienpouliot/Downloads/BlowHimUp copy/TestGame/TestGame/bin/iPhone/Release/XnaTouch.TestGame.app/XnaTouch.Framework.dll
* Assertion at ../../../../../mono/mono/metadata/class.c:4628, condition `class' not met


mtouch exited with code 1



I do not get the error if I turn off linking (i.e. "Don't link" in Linker Options). Can you confirm this ? (since your crash log differs from mine).
Comment 6 kelthar 2011-08-03 18:37:32 UTC
Will try tomorrow. Thanks a lot for the help.
Comment 7 Sebastien Pouliot 2011-08-03 21:08:01 UTC
Ok, found the "missing link" ;-) that allow me to build, w/linking, your solution. 

That fix will be part of MT 4.1 - 7023bddca92e46cfab3b8b40e5cd82e178b4f693

As a temporary workaround you can add "--linkskip=mscorlib" and still use "Link SDK assemblies". It will be larger than required (but not as much as not linking every assemblies).
Comment 8 kelthar 2011-08-04 17:09:31 UTC
Ok, I uploaded my binary anyways. Hmmm, I'll reupload once 4.1 is out.