Bug 14252 - Server error 409: conflict
Summary: Server error 409: conflict
Status: VERIFIED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 1.3.x
Hardware: PC Mac OS
: High normal
Target Milestone: 1.6.x (connection)
Assignee: Dominique Louis
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-08-26 18:39 UTC by Bryan Moulton
Modified: 2015-01-05 11:20 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED NOT_REPRODUCIBLE

Description Bryan Moulton 2013-08-26 18:39:15 UTC
In regards to case #43484
http://forums.xamarin.com/discussion/6775/remoting-error-409

*Here are some different error debug outputs I randomly get at the moment.
For instance, this:*

_BuildNativeApplication:
Saying hello to the remote server at http://172.16.58.1:49266/
Fetching manifest...
Updating information about the remote server
Uploading changes...
Synchronizing with the remote server
C:\Program Files
(x86)\MSBuild\Xamarin\iOS\Xamarin.MonoTouch.Common.targets(151,3): error :
Remote build step failed. [C:\Users\Ramsay\Desktop\Cubicon
V574\FourWordsiOS\FourWordsiOS.csproj]
C:\Program Files
(x86)\MSBuild\Xamarin\iOS\Xamarin.MonoTouch.Common.targets(151,3): error :
The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
[C:\Users\Ramsay\Desktop\Cubicon V574\FourWordsiOS\FourWordsiOS.csproj]
Done Building Project "C:\Users\Ramsay\Desktop\Cubicon
V574\FourWordsiOS\FourWordsiOS.csproj" (_RemoteBuild target(s)) -- FAILED.

Build FAILED.

"C:\Users\Ramsay\Desktop\Cubicon V574\FourWordsiOS\FourWordsiOS.csproj"
(_RemoteBuild target) (1) ->
(_BuildNativeApplication target) ->
C:\Program Files
(x86)\MSBuild\Xamarin\iOS\Xamarin.MonoTouch.Common.targets(151,3): error :
Remote build step failed. [C:\Users\Ramsay\Desktop\Cubicon
V574\FourWordsiOS\FourWordsiOS.csproj]
C:\Program Files
(x86)\MSBuild\Xamarin\iOS\Xamarin.MonoTouch.Common.targets(151,3): error :
The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
[C:\Users\Ramsay\Desktop\Cubicon V574\FourWordsiOS\FourWordsiOS.csproj]

*Or this:*

Launching Application...
Starting debug session...
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchFlavoredProject Error: 0 : Deployment task
failed with exception
System.AggregateException: One or more errors occurred. --->
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of
an object.
at
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchFlavoredProject.<>c__DisplayClasse.<DeployApplicationAsync>b__d()
at System.Threading.Tasks.Task.InnerInvoke()
at System.Threading.Tasks.Task.Execute()
--- End of inner exception stack trace ---
---> (Inner Exception #0) System.NullReferenceException: Object reference
not set to an instance of an object.
at
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchFlavoredProject.<>c__DisplayClasse.<DeployApplicationAsync>b__d()
at System.Threading.Tasks.Task.InnerInvoke()
at System.Threading.Tasks.Task.Execute()<---
Launching Application...

Starting debug session...
Mono.IOS.VisualStudio.MonoTouchPackage Error: 0 : MonoTouchDebuggerSession
Mono.Debugging.Soft.ConnectionException: Could not connect to the debugger.
---> Mono.Debugger.Soft.VMDisconnectedException: Exception of type
'Mono.Debugger.Soft.VMDisconnectedException' was thrown.

Server stack trace:
at Mono.Debugger.Soft.Connection.SendReceive(CommandSet command_set,
Int32 command, PacketWriter packet)
at Mono.Debugger.Soft.Connection.VM_GetVersion()
at Mono.Debugger.Soft.Connection.Connect()
at Mono.Debugger.Soft.VirtualMachine.connect()
at Mono.Debugger.Soft.VirtualMachineManager.Connect(Connection
transport, StreamReader standardOutput, StreamReader standardError)
at Mono.Debugger.Soft.VirtualMachineManager.ConnectInternal(Socket
dbg_sock, Socket con_sock, IPEndPoint dbg_ep, IPEndPoint con_ep)
at
System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink._PrivateProcessMessage(IntPtr
md, Object[] args, Object server, Object[]& outArgs)
at
System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink.AsyncProcessMessage(IMessage
msg, IMessageSink replySink)

Exception rethrown at [0]:
at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.EndInvokeHelper(Message
reqMsg, Boolean bProxyCase)
at System.Runtime.Remoting.Proxies.RemotingProxy.Invoke(Object NotUsed,
MessageData& msgData)
at
Mono.Debugger.Soft.VirtualMachineManager.ConnectCallback.EndInvoke(IAsyncResult
result)
at Mono.Debugger.Soft.VirtualMachineManager.EndConnect(IAsyncResult
asyncResult)
at
Mono.Debugging.Soft.SoftDebuggerSession.<>c__DisplayClass9.<StartConnecting>b__8(IAsyncResult
ar)
--- End of inner exception stack trace ---
Comment 1 GouriKumari 2013-10-08 16:37:57 UTC
I verified this bug with Xamarin.iOS for VS 1.6.60.msi. 

I could reproduce Internal Server error 500 returned on building native application mentioned in Comment #0

TestSteps:

Create a HelloWorld Universal project using Xamarin.iOS for VS
Select AdHoc configuration to build the project

Actual Result:
Build Failed. Server returned InternalServer error 500. 

Supplemental Info:
Internal Server error got resolved on selecting a specific bundle signing identity instead of setting bundle signing identity  as "Developer (Automatic)" identity.
Comment 2 Dominique Louis 2013-10-15 19:20:52 UTC
@GouriKumari could you please retry with the latest build as I'm not seeing any Internal Server errors anymore and I've been trying various things for a couple of hours now.
Comment 3 GouriKumari 2013-10-16 12:20:06 UTC
I verified this bug with Xamarin.iOS for VS 1.6.95.msi. However, I couldn't reproduce InternetServer error 500, following the steps mentioned in Comment #1. 

Actual Result:
SelectedAdhoc Config and Developer(Automatic) identity, the output gave  warning "No valid iOS signing key"
On selecting a specific signing key , the warning disappeared and solution successfully built and deployed  on device.

Test Env:
Xamarin.iOS for VS 1.6.95.msi
VS 2010
Windows 7
Xamarin.iOS: 7.0.2.81 (Trial Edition)
Hash: ff089d9
Comment 6 Dominique Louis 2013-10-16 21:05:01 UTC
PJ?
Comment 7 Dominique Louis 2013-10-16 21:06:27 UTC
Ignore Comment 6. I'll mark it as WORKSFORME because I can't repro this now either. I think Dean's commit a couple of days ago, related to the log classes may have fixed this. Reopen if you have some new repro steps.